Hejo
myślałem ostatnio jak zwiększyć liczbę stimowców na serwie
i myślałem że powinienem wykorzystać to, że serwer jest dość często full
więc chciałem coś zrobić w takim stylu, że w rzeczywistości serwer ma 10 slotów i tyle pokazywało by stimowcom, a nonstimowcom pokazywałoby 9. Zazwyczaj gracze nie używają komendy connect, a tym bardziej cziterzy co wybierają se losowy serwer z listy serwerów. Myślałem jak to zrobić. Ale to byłoby zbyt skomplikowane - trzeba było by chyba konfigurować droto, postawić dodatkowy serwer itp. I tak myślałem w wpadłem na świetny pomysł! To, że wszyscy stimowcy (czyli gracze co mają steamID zaczynający się od STEAM_0:) będą mieć flagę rezerwacji slota. I to byłoby świetne jakby poszło. Myślałem że pójdzie bo jak się dawało admina na IP i się wpisywało 192.168.1. to wszyscy w sieci (np. w szkolnej sali informatycznej) mieli admina. I myślałem że to samo będzie z steamid. No ale sprawdzałem właśnie i nie idzie ;( . Macie jakiś pomysł żeby stimowcy mieli rezerwację slota? Mam tak skonfigurowane dproto, że tylko oryginalni stimowcy mają steamID od STEAM_0: . Wiem, że to też by działało dla zbanowanych stimowców, ale trudno. Po prostu mam dość cziterów i chcę przygotować serwer na "Only Steam".
I jeszcze tak przy okazji - zerknęlibyście na mojego posta ptb i rcon w komórcę. Problem się jeszcze nie rozwiązał ;(