Witam.
Potrzebuję waszej pomocy.
Podczas gry nie zadowala mnie liczba moich fpsów (od 30 do 60).
Oto moja karta graficzna: NVIDIA GeForce4 MX 440.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Z góry dzięki.
|
|
Witam.
Potrzebuję waszej pomocy.
Podczas gry nie zadowala mnie liczba moich fpsów (od 30 do 60).
Oto moja karta graficzna: NVIDIA GeForce4 MX 440.
Czy mógłby mi ktoś pomóc?
Z góry dzięki.
Wpisz w konsoli developer 1 i fps_max 301
Ehh... ale co z mu tych 300 fpsach ;f jak i tak będzie odczuwał to co odczuwa podczas gry na 60... czyli lekkie zcinki. Wyłączyłeś synchronizację pionową w ustawieniach karty graficznej? Od tego trzeba zacząć potem ew. zastanawiać się będziemy co robić dalej jeśli nie poskutkuje ;f Było już naście takich tematów...
" start > panel sterowania > ekran >zaawansowane> "karta jaką tam masz"(taka zakłądka powinna być)
i tam powinn być USTAWIENIA GLOBALNE STEROWNIKA , i na suwaku powinna być właśnie synchronizacja pionowa. wyłączasz , odpalasz cs , wpisujesz fps_max 100 i cieszysz się lepszą jakością gry :) " te slowa uratowaly i mnie ;)
P.S. nie oplaca sie wiecej niz 100 fps ;)
OmG, sam mam taką kartę i średnio mam 70 fps w czasie jakichś większych strzelanin na serwerach po 17 slotów :P Na mniejszych (typu 10 slotów) mam zazwyczaj po 90 - 95 ;] Weź skorzystaj z TEGO. Potem trochę poczytaj o Parametrach startowych CS-a. Tam ktoś wcześniej pisał, żeby w sterownikach wyłączyć synchronizację pionową (Vsync) to nie wszystko... Wejdź w panel sterowania NVIDIA (zakładam, że korzystasz z wersji sterowników 93.71 lub wyższej) i następnie wejdź kolejno w "Oglądaj" -> "Klasyczny NVIDIA Control Panel". Poczekaj aż zmieni się widok. A jeśli się nie zmieni, to kliknij prawym przyciskiem myszy na plpicie, i wybierz "Ekran NVIDIA" -> "Nazwa Twojego monitora" (u mnie jest to przykładowo JS555 SLIM). Teraz wchodzisz w "Ustawienia Wydajności i jakości" i ustawiasz najpierw "Widok" -> "Ustawienia Zaawansowane" A teraz poszczególne poszczególne parametry jedziesz tak:
Klikasz OK. Odpalasz grę i FPS-y powinny pójść w górę.Ustawienia wygładzania obrazu -> Wyłącz
Filtr Anizotropowy -> Wyłącz
Wydajność systemu -> Wysoka Wydajność
Synchronizacja Pionowa -> Wyłącz
Wymuś mipmapy -> Brak
Granica rozszerzania -> Wyłącz
Przyspieszanie sprzętowe -> Wyświetlacz pojedynczy
Potrójne buforowanie -> Wyłącz
Ujemna kompensacja poziomu szczegółów -> Naklejka
Ostatnio edytowane przez Drill ; 05-06-2009 o 10:20
| « Spray | Problem z serwerami HNS » |