to mniej więcej tak jak wymiana kabla od myszki
|
|
to mniej więcej tak jak wymiana kabla od myszki
Witam.
A ja mam problem.Też mam 1mb Neostrada i mam pingi od 150+ a kiedyś miałem od 70 do 80 i nie wiem co zrobić mam Windowsa 7
Cały czas mnie wywala nie nie mogę se pograć a bardzo chcę sobie w cs'a pograć pomocy wszędzie szukałem w necie i nic nie znalazłem :(
Ostatnio edytowane przez naven ; 18-10-2010 o 20:54
Ludzie, czy wy nie umiecie czytać tematów? PIERWSZY POST!
W cs'a gram od 3 lat.Wczoraj powiedzmy:"ulepszyłem" swoją neostradę ze 1,2 MB/s na 7,4 MB/s i oto wnioski:
1,2 MB/s - pingi po 10-45 na prawie każdym polskim serwerze.
7,4 MB/s - pingi po 60-110 (czasami spadają do 30-60) na prawie każdym polskim serwerze + ogroooomne lagi :( (to jest straszne :D)
(nie wiem czy ma na to wpływ obciążenie sieci,bo dziś wszystkich świętych i w cholerę ludzi na kompach siedzi :P,może to być spowodowane stanem "zdrowotnym" [:P] mojego komputera...)
1 wypowied? jest wyjaśniająca.
heh moge sie troche niezgodzic z ta teoria im szybszy internet tym wieksze pingi gdyż:
mialem neo 512 pingi na serwach 60-70
mam neo 1mb pingi 20-25
Mam zamiar wziasc neo 10mb i powiem wam czy sie cos zmieni ;]
Ostatnio edytowane przez Lo1ek ; 23-11-2010 o 15:30
LUDZIE, WY NIC NIE ROZUMIECIE!!
Po pierwsze, jak chcesz lepszą wydajność poprzez zmianę "kabla" to musisz go wymienić na odcinku od Twojego domu, do lokalnej centrali TP! (Co jest awykonalne!).
Po drugie, kolego wyżej, tryb interleaved (większy ping) włączają od ~>2mb, więc się nie dziw, że się ping wyszedł na +
512->1mb
Po drugie są dwa sposoby na ten "problem", albo dzwonimy do TP/Neti (chociaż Netia was odeśle do TP, bo to nie ich sprzęt) i prosimy o przełączenie w tryb "fast", albo gramy z pingiem ~30-50 i nie marudzimy...
Ja mam dobry i sprawdzony sposob. Sciągnijcie sobie z google.pl pliko nazwie ping.cfg i wklejcie do cstrike i cstrike_polish. Jak ktos nie ms cstrike_polish to nic. Wchodzimy w grę i wpisujemy w konsolo (~) exec ping.cfg
Pozdrawiam jesli pomogłem daj Gibona ;D
Sposob ten jest sprawdzony przez ze mnie możecie zrobic jeszcze cos pomocnego dla tego sposobu. Wyłączcie zapore windows ( firewal ) i antywirusa ( jeżeli to jest TYLKO avast !!!!!!!! )
Pozdro all ;p
mamtaki sam problem , internet mam w stream od paru lat (6MB/s) od jakiegoś czasu bardzo , ale to bardzo skacze mi ping .Nie mogę przez to wykonywać pewnych czynności . Mój router Scientific Atlanta modem DPC2100 R2
Proszę o pomoc.
nie lepiej by było Ci wziasc telefon i zadzwonic do swojego dostawcy?
zapytaj sie czemu tak sie dzieje
btw. jak mozna miec 1mb? nie no sory ale zyje w klasie sredniej
i juz 7latemu miałem 512, to nie sa horendalne sumy ktore trzeba
wylożyc za szybsza prace łacza, mam ósemke w netii i 10-25, bez lossa i choke,
zadnych timeotów jak było za czasów neostrady, w ogole kto jeszcze bierze
net w neo, przeciez to jest pokaranie boskie, jeszcze te ceny i nic z kary nałozonej
na TP, tylko inny myk .. ahhhh .. sory ze sie czepiam ale jak czytałem ze koles chciał
grac na bezprzewodowym play'u "7,2" to ja przepraszam.. gdzie wiadomo ze to zalezy
gdzie znajduje sie najblizszy nadajnik a jak on skitrany pod wanna na 10p. to ma przepustowosc
rzedu pol mega w dobrych lotach .. takie nety bezprzewodówki sa sworzone gdzie
nie masz mozliwosci podłaczenia sie do stałego dopływu netu, typu gdzies pod namiotem czy
w zapyziałym pociagu.. obadajcie wpierw swoje ustawienia w konfigu, zastosujcie optymalne,
wyczyscie kompa z robactwa ktore tez spowalnia wasz net, dobra pozdro nie chce mi sie juz pisac:D
Seba, co do neostrady, to niestety się mylisz. Wystarczy parę męczących telefonów do TP i zmienią Ci to kodowanie na drugi dzień. Ja mam neostradę 20mb/s i użyty w nim tryb kodowania Fast Path i wszystko elegancko działa. Oni już od 4mb/s wahają się przy zmianie na Fast Path i domyślnie ustawiają Intervaled, ale zależy z kim gadasz i czy twoja linia to uciągnie.
W 1 poście pisało że usługa fast przerywa itd. Czy jeśli bd mial usługe fast to będzie przerywało mi grę w cs lub coś innego ?
Mam neta z Orange Freedom (1mb) i od jakiegoś czasu ping dziwnie skacze albo stoi w miejscu, skacze od 40 w górę, albo stoi na 50. Kiedyś nie mialem takiego problemu ping był w granicach od 20 do 30 lub troche wiecej, dziś dzwoniłem do nich i czy mogą coś z tym poradzić, babka mówiła że nic nie poradzą, ale dała mi jakieś adresy DNS, bo coś gadała że jakiś centralny serwer DNS w europie padł ? czy jakoś tak, niestety po wpisaniu tych DNS-ów ping wogóle się nie poprawia. Pamiętam jak mój kumpel miał podobnie tyle że neta z Neo miał, zadzwonił powiedział że ma ping i coś mu zmienili, tylko wlasnie nie pamietam co (jakąś taryfę czy coś, niech ktośmnie poprawi). Już sam niewiem co mogę zrobić, format kompa, reinstal cs-a, dalej nic, ehh![]()
Masz radiówkę, to się nie dziw. Pobaw się ustawieniami rate, cl_updaterate, cl_cmdrate, cl_cmdbackup
Witam. Jak sprawdzić jaki tryb transmisji obecnie posiadam?? czy ten nieszczęsny Interleaved czy tez Fast Path???
Również mam pytanie,
Obecnie mam internet mobilny (z dobrym zasięgiem w dzień mam przekaz danych 10-20 kb/s ..) za nie długo (prawdopodobnie) przychodzą podłączyć mi sieć telefoniczną ,a co za tym idzie - internet.
Na stronie dostawcy najmniejsza prędkość to 7mbps. I tu moje pytanie, w ofercie dostawcy jest oferta "Super play internet" - ponoć zmniejsza ping nawet o 30%,czy może chodzić właśnie o przełączenie z trybu Interleaved na Fast ? (nie pisze tam nic, o zmianie trybów ,tylko,że zmniejsza opóźnienie w grach online) Można z tej oferty skorzystać przy 7/10/20 Mbps i jest ona dodatkowo płatna (nie mieszkam w Polsce, więc może u mnie to działa nie co inaczej ?)
I czy przełączenie na tryb "fast" zmniejsza również opóźnienie do serwervów zagranicą ? (Np. Gdybym chciał grać we Włoszech, na Polskich serwerach)
Pozdrawiam
Osobiście posiadam netię i prędkość to 22.5 MB/s. Fast Path? Nie pomaga gdyż i tak co wieczór mam ping 200-300.
| « Bind... | Problem Z Avatarami » |