Witam!
Mam od dłuższego czasu problem z internetem.Mam Neostrade 1Mb (ADSL Modem). Moje pingi wynoszą 50-70 , przy czym u kolegi z połączeniem 1Mb u lokalnego dostawcy wynoszą 10-20 . Komputer jest po formacie więc żadne problemy z zaśmieceniem jego nie mogą wystąpić .
Proszę o pomoc !
Typowy problem. Im dalej mieszkasz od twojej centrali neo, tym większy ping, bo dane muszą przebyć większą odległość :P Najlepiej przeczytaj TEN TEMAT plus wyreguluj rate, choć to już zapewne zrobiłeś. Nic innego nie jestem ci w stanie poradzić.
Zainstaluj Najnowszego kasperskiego,ja po formacie jak zainstalowałem cs,ping skakał mi z 15 na 50,przeskanowałem komputer kasperskim i wykryło mi 12 wirusów w tym 6 trojanów
Telefon do Neostrady.Poproś kulturalnie o zmienienie trybu kodowania na FAST i zmniejszenie przeplotu do minimum :) Pozdrawiam. Mi zmienili w 20 min i znów ping 15 ;]
Szybka neostrada / netia / dialog i wysoki ping.
Często przy przejściu na wyższy pakiet internetu bądź po prostu zakupie szybkiego internetu obserwujemy dość wysokie opóźnienia w grze. Standardowe porady typu wyłączenie programów, optymalizacja komputera nie pomagają. Więc nasuwa się jeden...
Witam.Nie wiem czy to dobry dział, ale lepszego nie znalazłem...
Mam admina na pewnym serwerze DR i zbanowałem 3 osoby permamentnie za wchodzenie na aktywnym.Ale oni i tak wchodzą :l Co zrobić?
Proszę o pomoc!
Witam.
Mam pewnien problem.
Otóz ok kilku dni cos sie dzieje z moim internetem.
A wiec gdy po wlaczeniu komputera uruchamiam neostrade, a pozniej firefoxa strony przez jakies 2 minuty chodza dobrze, do momentu aż nic sie nie laduje i jestem zmuszony do resetu neostrady. Po resecie przez jakieś...
Witam. mam problem i to bardoz wielki. 2 miesiace temu miałem net 1,3 mb/s z neostrady .. Na poczatku wszytsko dobrze działało pingi niski ok 18 ms. I zaczelo się w zeszłym roku.. . W lutym nagle ping sie zwiekszył 80-100 ms ;(. Probowalem wszytskiego. I nic wielgie G!.. No i nadszedl listopad...
Witam mam taki oto problem mam neostrade 512 osiągą 640 Kb/s , a ping mam 58-64 inni graze mają po 20 - 30 a ja mam taki duży jak temu zaradzić już ustawiałem rate według programu HlToolz wyłączam antywirusa gadu gadu wszystko . WIcie może dlaczego ??. CZy jest na to jakiś sposób . Komputer mam...
Czesc.Grajac na serverach gamesnetu mam okolo 16-20 msa.Czasami ping skonczy (co 30sec ) na 2-3 sekundy do 35.To przez neostrade czy moje wlasne ustawienia?Nie odblkowalem 20% pasma w gpedit.msc ani nie uzywalem tcp optimizera.
Witam, mam taki problem otóż,
mam Neostrade 640 kb/s
dzielę ten internet na 3 kompy w moim domu poprzez router
problem jest taki ze od 3 dni mam ping non stop po 300-400 mimo tego że odłączone są wszystkie komputery oprócz mojego sprawdzałem nawet na modemie neostrady, dalej to samo u brata w...
Witam.
Komp po formacie, cs swiezo zainstalowany, patch v26 zainstalowany, zadnych p2p nie ma, infekcji tez. Problem nastepujacy: ping ok 110ms, skacze do 2000ms czasem wiecej. Rate ustawione wedlug HLTooLz, nie wiem co mam robic, bo gdzie nie wejde to kick za ping. Ustawienia video: 960x ilestam,...
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Witam...
Moze ktos poradzi bo juz nie wiem gdzie mam szukac ratunku nie to zeby bolało ale rece opadaja jak nas ruch*** w tej neostradzie... :wink: Zamowilem swiezy pakiet w NEO. i miało hulac ... No ale co by nie bylo z górki jak w Kanadzie to okazalo...
Witam chcialbym zapytac czy byla by mozliwosc zmniejszenia pingu poniewaz mam neo 1 mb
a pingi 100-150 da sie to jakos naprawic czekam na szybka odpowiedz
Dzieki z gory :)
Problemy z HLDS
Przeglądasz forum jako gość, zarejestruj się aby uzyskać pełen dostęp do wiaderkowego stuff'u