Mam duży ping gdzie około 300+ . Po godzinie 16 ping 800+. Neostrada 1mb (modem)
|
|
Mam duży ping gdzie około 300+ . Po godzinie 16 ping 800+. Neostrada 1mb (modem)
spinguj wp.pl w cmd.exe i daj wyniki.
Microsoft Windows XP [Wersja 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.
C:\Documents and Settings\Sebastian>ping Wirtualna Polska - www.wp.pl
Badanie Wirtualna Polska - www.wp.pl [212.77.100.101] z użyciem 32 bajtów danych:
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=71ms TTL=251
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=95ms TTL=251
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=236ms TTL=251
Odpowiedź z 212.77.100.101: bajtów=32 czas=313ms TTL=251
Statystyka badania ping dla 212.77.100.101:
Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty),
Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach:
Minimum = 71 ms, Maksimum = 313 ms, Czas średni = 178 ms
C:\Documents and Settings\Sebastian>
WSZYSTKO WYŁĄCZONE tak teraz jest
Przeskanuj komputer antywirusem i antyspyware, bo jak na moje oko to coś siedzi w twoim PC.
Juz przeskanowalem nadal. Ale mnie jedna rzecz dziwi mieszkam we wsi i w mojej wsi i w poblizu jest taki sam ping jak ja mam tylko neo
To może to wina centrali neostrady, do której jesteś wpięty? W ogóle to od jakiego czasu masz taki ping?
DZWONIŁEM 6 raz do neostrady i powiedzieli ze naprawia dzwonia na drugi dzien mowi naprawione patrze ping 1000+ nadal
No to zadzwoń do nich i zgłoś ten problem, a jak coś się będą ciskać to ich opie**ol. W końcu płacisz za to i wymagasz tego, co ci oferowali (czyli prędkość 1 Mbps z niskim pingiem). A jeśli cię nawet wtedy oleją, wówczas polecam wziąć umowę w łapy, przestudiować jej warunki i jeśli się da - zerwać ją (chyba że zerwanie umowy z twojej strony wiąże się z karą finansową, wtedy masz związane ręce). Nie wiem co wtedy zrobić. Raport do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumenta? Skargi w TP? Coś w tym stylu :]
Ostatnio edytowane przez Drill ; 23-01-2010 o 16:39
AHA To zadzwonei bo do marca mam umowe i kupuje z petrotelu
Może masz coś z kablem?,albo spróboj Format lub defragmentacje.
słuchaj koles jak na moje oko to Neostrada robi cie w balona... przeciez nie masz tego przesylu co powinienes miec... powiem ci w ten sposob ja gram na HJ ffa i tez mam neo a do tego router i na 2 kompy , co wiecej tez mam 1mb i nie mam takich pingow moj ping na serwie to 15-20. Moze tez tak byc jak powiedzieli ze zalezy od serwerowni Neo... ale jak maja jakis kijowy sprzet to nic ci nie zrobia =/ ja bym na twoim miejscu wezwal robola z neo i pokazal jaki masz przesyl na kompie i juz albo to zrobia albo rezygnujesz i prosisz o zwrot kasy... takie jest moje zdanie
Ja się domyślam że tu chodzi o upload czyli prędkość wychodzącą. Ty masz bardzo mały upload i przypuszczem że dlatego masz mały ping. Prędkość uploadu może zwiększyć tylko operator sieci, więc musisz to jakoś z nimi wyjaśnić.
Ja mam internet w iplus badziewny, wolny ( może dlatego że mam mały zasięg ) i pingi 200+
To moje wyniki też mam mały upload
![]()
OmG, on napisał, że ma neo 1 Mbps! BTW: nawet nie czytasz tylko piszesz bzdury. On właśnie ma wysoki ping. Upload na ADSL przy 1 Mbps to zazwyczaj 256 kbps (około trzydziestu kilobajtów na sekundę) i taki powinien mieć skoro ma taką ofertę, a nie ustalać z isp, więc kolego wyżej jeśli nie orientujesz się w tym, to nie pisz. Ja też mam neo 1 Mbps i ja mam w miarę normalny wynik:
![]()
i on powinien mieć podobny, skoro ma tę samą opcję co i ja.
Ostatnio edytowane przez Drill ; 24-01-2010 o 12:21
Oni powiedzieli że mają przeciązenia i nie naprawią
Jeżeli usługa znacznie odbiega od deklarowanych parametrów i kilka razy (nie wiem dokładnie ile) zgłaszałeś problem na infolinii, to możesz zażądać obniżenia opłaty miesięcznej (chyba o połowę ale znów pewności nie mam). Po trzech miesiącach z obniżoną opłatą można rozwiązać umowę bez żadnych konsekwencji. Dokładnie nie wiem jak to jest, bo interesowałem się kiedy sam miałem problemy z neostradą jakieś 2 lata temu, ale myślę że nadal istnieje taka opcja.
| « Stronka | Fpsy ktore spadaja pomocy » |