Witam , od jakis 3-4 dni mam bardzo duze pingi tak od godziny 16. Rano mam normalne pingi po 20 , 15 ,30 .
A od godziny 16 mam pingi 70 wzwyż . Próbowalem juz rate itp ale to nic nie daje..
Mam netie 1mb. Proszę o Pomoc!!!!.
|
|
Witam , od jakis 3-4 dni mam bardzo duze pingi tak od godziny 16. Rano mam normalne pingi po 20 , 15 ,30 .
A od godziny 16 mam pingi 70 wzwyż . Próbowalem juz rate itp ale to nic nie daje..
Mam netie 1mb. Proszę o Pomoc!!!!.
To wina wyłącznie Internetu. Zadzwoń do Netii że masz takowy problem :)
No to muszę Ci powiedzieć, że nic z tym nie zrobisz. Ja sam mam netie 6mega i dokładnie od czwartku mój ping potrafi skakać z 100 do 150 i nie spada do grywalnego. Tak więc nic na to nie poradzisz, możesz zadzwonić do nich, ale netia działa tak, że lepiej nie dzwoń... 2godzinki zanim się przebijesz przez ich 'denną' melodyjkę + idiotyczny rozmówca z drugiej strony, który w niczym Ci nie pomoże.
Jedyną naszą nadzieją to to, że na dniach ogarną swój server i wszystko wróci do normy.
Mi też wydaje się, że to wina netii, ale spróbuj programu GameBooster który wyłącza niepotrzebne i "niewidzialne" aplikacje co przyspiesza grę
mam To Samo!
Mam netie 2mb i od kilku dni ten sam problem
Rano po 20-30 a teraz pod wieczor po 100-110...szlag mnie trafia.
napewno cos tam robią...jak sie nie zmieni za kilka dni to zadzwonie...jakby ktos miał info to piszcie
Ja do nich 'próbowałem' się dodzwonić. Ale to strata czasu... Najpierw czekasz wieki aż podniosą słuchawkę... Później przekierowują Cię gdzieś i słuchasz ich dennej melodyjki i godzina mija po to, żeby inteligent, który tam siedzi powiedział Ci, że mają problemy. A to stwierdziłem bez jego konsultacji. Trzeba uzbroić się w cierpliwość, a dzwonić można 24h/7 do nich
Ten sam mam problem. Mam tryb interleaved, no dobra przeżyje ping 50-60 ale pingu ponad 100 to juz nie. Tak mam w godzinach wieczornych;/
mniej więcej o 22.30 szybkość internetu wróciła do optymalnego. Zobaczymy czy tylko na noc i od południa znów będzie nawalał, a może już jest ok.
Wczoraj gdy przyszedłem ze szkoły [16.00] ping był normalny ale gdy chcialem zagrac mixa o 20 to juz 90++ :(
Choć już mamy innych dostawców na rynku internetu, to niezależnie kogo wybierzesz z netem po kabelku (netia, dialog, tele2 i jeszcze inny ktoś tam) to i tak wszyscy oni jadą na infrastrukturze tepsy, bo to ona jeszcze ładnych parę lat temu miała ten biznes w garści. Więc Netia choćby chciała to z molochem tp s.a. nie może się porównywać. A ja sam muszę przyznać że obecnie tp poprawiło standard neo, przynajmniej u mnie. Ja na jednomegówce mam średnio ping 15 - 25 ms maks. 45, ale to zależy od firmy, która hostuje serwer. Więc powodów do narzekań nie ma jak na razie.
Jest to wina Netii. Co dziwne normalnie mam ping 50-70 ale później nie jest tak fajnie bo skacze ponad +600. Mam 1mb netia na kablu tepsy ale może to 6mb, 1 marca pomoże. Trzeba czekać aż netia ogarnie się bo można szału dostać. Ciężko coś poradzić.
Hmm... właśnie mam zmienić dostawce internetu na Netie (2 mb) i po tym temacie - nie wiem czy zmienić... Co doradzicie?? BARDZO PROSZĘ O POMOC!
| « ping a cl_cmdrate. ? | cs nie chce zapisywac plikow » |