UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie
Serwery Counter Strike 1.6 wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015 status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [Flags] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [Flags] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015status serwera HashJama [TP #2] 193.33.176.54:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:
pukawka.pl

Wątek: [Problem] Błąd spod instrukcji. [hl.exe]

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
  1. #1 [Problem] Błąd spod instrukcji. [hl.exe] 
    Lamka
    Witam , od dłuższego czasu , bo już prawie pół roku , mam problem z CS'em.

A konkretnie chodzi o to :

Kod:
    Błąd spod "0x5f1baed8" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x00000564". Pamięc nie może być read.

Wczesniej , ten błąd był praktycznie dla mnie nie do rozwikłania , ponieważ , ze względu na mój sprzęt
    gdzie kolwiek pisałem , każdy pisał , żebym kupywał kompa za 1000000000zł , i będzie w porządku.
    Obecnie widzę , że coraz więcej osób ma ten problem , i u większosci został on rozwiązany.
    Czytałem dużo takich tematów , o owym błędzie. Każdy praktycznie miał inne rozwiązanie , antywirus ,
    sterowniki , czy też co innego. Zwracam się do was o pomoc , gdyż raczej informatykiem nie jestem , i nie
    mam zielonego pojęcia , jak co itd zrobić. Dodam tylko jeszcze małą historię jak to się stało i mój sprzęt :

No więc tak , miałem sobie kompa , przez rok wszystko cacy , potem miałem jakiś problem z kompem , przy włączaniu nie pokazywał się ekran , wystarczył format , ale , że miałem wtedy 10 lat, to serwis rox. Po roku znów to samo , i znów serwis.Następnie po półtora roku , stało się podobnie , lecz teraz nie pomógł już format , wymienili mi wiatraczki , chłodzenie i przeczyścili kompa , jak wiadomo , w takich serwisach raczej bardziej dbają o zarobek , niż o to by wszystko było idealnie. Więc dzięki mojemu lenistwu , przez rok restartował mi się komputer , potem jak już mi nerwy puściły , to postanowiłem coś z tym zrobić , podniosłem znajomemu , i okazało się , że tamte łajzy , nawet nie sprawdziły
    czy wszystko dobrze zrobili , ram był źle włożony [pamięci w dualu] przez co non stop komp się resał co jakiś czas. U owego znajomego , który mi to zrobił , zaczął się ten błąd , prosiłbym o nie pisanie jaki to mam słaby komputer ,bo to wiem , ale wiem też , że wczesniej w CS'a grałem , i miałem non stop po 100 FPSów na owym sprzęcie.Owy znajomy zainstalował mi także NOD32 , jakaś taka wersja aka pirat, właściwie to sam nie wiem co to jest :P w każdym razie nod32. Jako , że czytałem pare tematów , i gdzie niegdzie problemem był antywirus , dlatego też postanowiłem swojego odinstalować , tego diabelskiego noda , i tak to gówno [nie polecam] :P. Lecz gdy odinstalowałem , brak połączenia z internetem , bum bum , cofka systemu , i tak oto piszę tutaj, jeśli ktoś ma jakieś propozycje, jestem na nie otwarty. Za pomoc mogę nawet zapłacić , bo to samo musiałbym zrobić , jakbym do kogoś go niósł , prosiłbym się nie sugerować jedynie anty wirem , bo może być to inny powód. To była jedynie moja teoria , która po części w dodatku nie wypaliła. Jeśli ktoś dotrwał do tego momentu , to gratuluje i dziękuje. Pozdrawiam , Shunner.

System : Microsoft Windows XP Professional (5.1 Kompilacja 2600)
    Producent systemu : NVIDIA
    Model systemu : AWDRACPI
    BIOS : Award modular BIOS v6.00PG
    Procesor : AMD Athlon(tm) , XP 1500+ , MMX , 3D Now , ~~1.3GHz
    Pamięć : 512 RAM
    Plik stronicowania : 525MB użytych , 1491 dostępnych
    DirectX : DirectX 9.0c (4.09.0000.0904)

2. #2 Odp: [Problem] Błąd spod instrukcji. [hl.exe] 
    Moderator Awatar FrEaK
    Format pomoże, jedyne rozwiązanie.

3. #3 Odp: [Problem] Błąd spod instrukcji. [hl.exe] 
    Lamka
    Jednak nie , po formacie błąd nadal występuje.

4. #4 Odp: [Problem] Błąd spod instrukcji. [hl.exe] 
    Moderator Awatar FrEaK
    A formatowałeś wszystkie partycje ? Mi format pomógł, bo miałem podobną sytuację, tylko, że na Windows Vista Ultimate Lite, wszystkie zainstalowane na nowo gry nie działały, a wywalało taki właśnie błąd. Wróciłem do XP - wszystko działa !

5. #5 Odp: [Problem] Błąd spod instrukcji. [hl.exe] 
    Lamka
    Tak sformatowałem wszystko , a tak nawiasem mówiąc to na XP właśnie jestem. ;p