Podobnego tematu szukałem, lecz na próżno, bo nie znalazłem i dlatego napisałem nowy.
No więc... Gdy gram sobie w CSa i chcę zobaczyć sobie ranking, komenda: /rank nie działa mi... Podobnie jest z innymi komendami np. /top15, /me, /hp, /rankstats.
Ogółem nie działa mi żadna komenda. Konkret: Co zrobić żeby komendy działały i żebym wreszcie mógł sobie zobaczyć chociaż ranking?
/rank, /top15, thetime, timeleft, ect. to jest plugin i na niektórych servach nie ma tego, dlaczego?
1. Server może nie posiadać amxx.
2. Server może mieć wyłączone te komendy.
Zainstalowałem AMX MOD X 1.800 i plugins.ini wygląda tak:
Kod:
; AMX Mod X plugins
; Admin Base - Always one has to be activated
admin.amxx ; admin base (required for any admin-related)
;admin_sql.amxx ; admin base - SQL version (comment admin.amxx)
; Basic
admincmd.amxx ; basic admin console commands
adminhelp.amxx ; help command for admin console commands
adminslots.amxx ; slot reservation
multilingual.amxx ; Multi-Lingual management
; Menus
menufront.amxx ; front-end for admin menus
cmdmenu.amxx ; command menu (speech, settings)
plmenu.amxx ; players menu (kick, ban, client cmds.)
;telemenu.amxx ; teleport menu (Fun Module required!)
mapsmenu.amxx ; maps menu (vote, changelevel)
; Chat / Messages
adminchat.amxx ; console chat commands
antiflood.amxx ; prevent clients from chat-flooding the server
scrollmsg.amxx ; displays a scrolling message
imessage.amxx ; displays information messages
adminvote.amxx ; vote commands
; Map related
nextmap.amxx ; displays next map in mapcycle
mapchooser.amxx ; allows to vote for next map
timeleft.amxx ; displays time left on map
; Configuration
pausecfg.amxx ; allows to pause and unpause some plugins
statscfg.amxx ; allows to manage stats plugins via menu and commands
; Counter-Strike
;restmenu.amxx ; restrict weapons menu
statsx.amxx ; stats on death or round end (CSX Module required!)
;miscstats.amxx ; bunch of events announcement for Counter-Strike
;stats_logging.amxx ; weapons stats logging (CSX Module required!)
; Enable to use AMX Mod plugins
;amxmod_compat.amxx ; AMX Mod backwards compatibility layer
; Custom - Add 3rd party plugins here
Nadal nie dizała mi /rank ani nic kompletnie nic, żadna komenda ale to żadna czy / me czy /hp /rankstats... no dosłownie żadna... :/
Proszę o dalsze wskazówki co można jeszcze z tym zrobić
Kto mi wytłumaczy, po co kazaliście mu instalować AMXX skoro to nawet nie jest jego serwer? Jedyne co TY możesz zrobić z rankiem na nie swoim serwerze to wpisać /rank albo /top15 i jeśli nie działa to gwarantuję, że reinstalka, instalowanie patcha, zmienianie sterowników i ... matko ... instalowanie amxxa u siebie nic nie dadzą! Ogarnijcie ....
"Every single day you get another chance. Don't waste it... Think about this moment..."
O.o Volt no właśnie - to nie jest mój serwer. Ja po prostu robiłem to co mi kazali robić(jestem początkującym graczem i nie wiem wszystkiego) czyli wgranie amxx'a, co nie miało rezultatu, reinstalka nic nie dała,ponowne wgranie patcha z innej strony też nic nie przyniosło, więc drogi Volcie co ty byś mi radził??
Cytat:
Pod linijką "; Custom - Add 3rd party plugins here" musisz wpisać pluginy, które wgrałeś na serwer.
bakul SERWER NA KTÓRYM GRAM NIE JEST MÓJ I JA NIC NIE WGRYWAŁEM NA NIEGO, JA PO PROSTU NA TYM SERWERZE GRAM I NIC WIĘCEJ, MÓWIŁEM!! Na innych serwerach, na których jest amxx też nie moge sprawdzić niczego, bo nie działa mi żadna komenda i chodzi mi o to co zrobić żeby komendy działały! ROZUMIECIE? JA WSZYSTKO MÓWIŁEM WYRAŹNIE I ZROZUMIALE... :/:/
Ostatnio edytowane przez sheep ; 30-07-2008 o 12:42.
No dobra to zacznijmy od najprostszego pytania ... Te komendy AMXX (/rank /top15 /hp etc.) wpisujesz w konsoli, czy normalnie na say'u? Dodam że mają być właśnie na say'u lub team say'u (klawisz Y lub U).
Komendy timeleft, nextmap działają ?
"Every single day you get another chance. Don't waste it... Think about this moment..."
Ostatnio edytowane przez VolT ; 31-07-2008 o 07:55.
No więc Volt komendy (powtarzam wszystkie) wpisuję na say'u nie w konsoli.
Komenda nextmap nie działa, natomiast jeśli chodzi o timeleft to żeby sprawdzić jedyną opcją, która działa i pokazuje pozostały czas to "wduszenie" klawisza "H" i wtedy wyświetla mi się timeleft i klikam i pokazuje pozostały czas. No gdyby były tam(w menu pomocy "H")pozostałe komendy to bym się uradował, lecz niestety jest tam tylko timeleft... :/:/:(:(:(
No dobra to zacznijmy od najprostszego pytania ... Te komendy AMXX (/rank /top15 /hp etc.) wpisujesz w konsoli, czy normalnie na say'u? Dodam że mają być właśnie na say'u lub team say'u (klawisz Y lub T).
Komendy timeleft, nextmap działają ?
Pod T jest domyślnie ustawione logo. Pod U jest say_team. Więc nie pisz swojej klawiszologii jaką masz ustawioną w cs-ie tylko napisz jak jest ustawione domyślnie. Poza tym tylko niektóre komendy działają na say_team.
No to z deka dziwny problem, na kopytku rzeczywiście wszystkie komendy śmigają, a tobie działają tylko jeśli nie wprowadzisz ich na say'u.
Prawdę mówiąc nie spotkałem się jeszcze z takim problemem. Możesz spróbować wpisać w konsoli: say "nextmap", oczywiście może to być każda inna komenda. Zobacz co się wtedy stanie... Dalej nic ?
Witam dałem koledze admina ale on wogóle nie może korzystać z komend,ale ma admina bo wiem bo ma strój admina podczas grania,ale mówi mi że nie działa mu ta komenda amxmodmenu,daje wycinek z users.ini
"jego nick" "haslo" "acdefjt" "a"
Witam, chciałem sobie zmniejszyć FPSy więc wpisałem parę komend np. max_shells 0, max_smokepuffs 0, cl_particlefx 0 ale te komendy nic nie dają. Po wpisaniu max_shells 0 po wystrzeleniu nie powinno być widać żadnych łusek a tymczasem na ekranie jest ich cała masa (nic się nie zmieniło). Póbowałem...
Elo, mam mianowity problem. Mikro działało i było git, a ja chciałem sobie poprawić jakość dźwięki i tam posprawdzałem coś w ustawianiach w panelu starowania.
Dobra fajnie, fajnie odpalam CSa i nie działa?
Ustawienia dałem takie jak były na początku i teraz co się dzieje:
-na skype w tym teście...
Mam problem z mikro. Gdy wchodze na test mikro to na początku jest aki szum a póżniej trzeszczy jak cholera. Na skype i w rejestratorze dżwięków jest ok. mam zintegrowaną karte Realtek z płytą główną. Net - 1 Mbit/s . Proszę jeszcze o komendy jakby ktoś miał do mikrofonu. najlepiej z opisem .
Tak jak w temacie moge np pisac @@ I COS TAM i pisze na srodku wszystko dziala oprocz komend amx co zrobic?? stalo sie tak gdy zatrzymalem pluginy w menu admina i juz wiecej nie weszlem w menu admina
Mam problem, otóż posiadam serwer w pukawce.
Potrzebuje serwer v47 (!!!) zmienić na dproto i w tym celu instaluje plugin (przez ich panet), niestety po instalacji nie działają komendu 1-4 w amxmodmenu (m.in. kick)
Po wysłaniu wiadomości do nich (denerwują mnie) i odpowiadają:
"Masz dwa...
Jak wyżej. Wchodze na serwer klikam "p" (bo pod ta literke mam zbindowany amxmodmenu), otwiera mi sie menu klikam np. "Zbanuj gracza" i menu sie wylacza... Jak rozwiazac ten problem?
Szukam komend na róźnorakie przycinki, ping itp. ponieważ mam słabego procka, a chciałem "upiększyć" grę w CS.
Narazie mam to :
max_shells 0 ;
max_smokepuffs 0 ;
ex_interp 0.01 ;
fastsprites 0.
Szukam również komendy na takie otóż działanie :
Kiedy mam np. dgl , podnoszę m4 i zostaje mi dgl...