Witam. Mam taki problem z CS'em 1.6 NS, którego pobrałem w tym temacie ( http://www.forum.wiaderko.com/instal...-download.html ). Otóż z początku były problemy z pobraniem niego (gdy dochodziło do ok. 80 % w miejsce prędkości transferu, ilości pobrania i całkowitego rozmiaru pliku, pojawiły się znaki zapytana zamiast liczb. Jednak i tak się pobierało. Gdy doszło do 100 % odpaliłem i zainstalowałem CS'a. Później było wszystko ok, instalacja przebiegła pomyślnie, po czym włączyłem CS'a. (pobrałem go specjalnie dla single-play'era half-life, bo pisało, że jest w tej wersji CS'a, bo w tym, którym mam nie da się odpalić go, po prostu włączam new game i nic) Jak zawsze moim zwyczajem jest zaczynać od treningu, no to odpalam go i wszystko jest ok. Jednak gdy dochodzę do takiej części treningu tam gdzie trzeba przejść przez tą, ciemną, krętą drogę i trzeba używać latarki, to gdy wychodzę z tego pomieszczenia i idę dalej do następnego pomieszczenia, to wyskakuje mi zawsze w tym samym miejscu taki błąd.
(screen zrobiony przez innego użytkownika tego forum, lecz ma taki sam wygląd błędu jak mój, ale nie ma błędu w tym samym momencie co ja)
Próbowałem usunąć tą linijkę kodu html w motd.txt, tak jak radził jeden z użytkowników forum, lecz nic to nie dało. Próbowałem także zainstalować standardową paczkę modeli (bo były nowe), lecz i tak nic to nie dało, dalej ten sam błąd. Próbowałem także, poszukać innego pliku hl.exe (bo to on najwyraźniej wywoływał błąd)i go wgrać, lecz dalej pojawiało się to samo i zawsze w tym samym miejscu. Według mnie może są jakieś błędy (brakujące tekstury) w tym pomieszczeniu, do, którego się wchodzi i jest błąd.
Wiem też, że na moim kompie Half-Life Singleplayer powinien chodzić w 100 %, miałem kiedyś CS: Condition Zero z HL Single Player i działał bez żadnych zarzutów. Lecz teraz nie mogę znaleźć CZ z HL Single Player. Jednak jeśli nie znajdzie się rozwiązanie mojego problemu, będę musiał ponowić poszukiwania CZ.
Czego jeszcze nie próbowałem?
- ponowne pobranie CS'a tego samego i/lub innego
- reinstall CS'a
- pobranie tego Microsoft Visual C++ Runtime Library, który wyświetla się w błędzie (być może brakuje w systemie tego czegoś)
Nie próbowałem tych kroków wykonać, bo być może problem tkwi gdzie indziej. Od razu mówię, że nie mam zamiaru robić formata.
Tak, więc, proszę o pomoc.
@EDIT
Problem naprawiony. Rozwiązanie - zainstalowanie patch'a "cs16patch_full_V23B". Temat do zamknięcia.