Czy da się tak zrobić żeby nie trzeba było za każdym razem wpisywać pluginów (komend) do konsoli. Za każdym razem to znaczy po wyłączeniu gry?? Chodzi mi np. o komendę mp_autoteambalance (auto wyrónywanie bootów)
Z góry dzięki ;)
|
|
Czy da się tak zrobić żeby nie trzeba było za każdym razem wpisywać pluginów (komend) do konsoli. Za każdym razem to znaczy po wyłączeniu gry?? Chodzi mi np. o komendę mp_autoteambalance (auto wyrónywanie bootów)
Z góry dzięki ;)
Istnienie pliku server.cfg ma na celu właśnie rozwiązanie tego problemu.
A może mi ktoś dokładnie wytłumaczyć jak trzeba wpisać jaką komende np. mp_limitteams do pliku server.cfg??
Bardzo pilne.
Jeśli w pliku server.cfg jest już komenda, którą chcesz dodać, zmień tylko jej wartość. W przeciwnym wypadku dopisz ją. Trzeba to bardziej objaśniać?
masz:
sv_jakaskomenda
sv_twojakomenda
Masz linijki i wpisujesz tak jak w Wordzie z odpowiednią wartością do komendy na końcu, po czym dajesz plik server.cfg na "tylko do odczytu" i powinno śmigać ...
Panowie...
Poniżej daje screena z pliku server.cfg. Tylko ja nie wiem w której linijce mam to wpisać. Bardzo Proszę o dokładne wytłumaczenie. Będę wdzięczny :)
![]()
Pomiędzy mp_timelimit, a sv_cheats np. spróbuj, zobacz czy działa ...
Poniżej sv_cheats 0 dopisz wszystkie komendy, które zazwyczaj wklepujesz w konsolę, i które mają być zawsze aktywne. Voila.
edit: Sry za double (czas)
I nic, nie działa.
No to kilka pytań kontrolnych...
Jaka jest ścieżka do pliku server.cfg, który edytujesz?
Odpal serwer, według ciebie np. autoteambalance jest na 0. Ok, wpisz w konsoli rcon exec server.cfg i (o ile w server.cfg dodałeś mp_autoteambalance 1) sprawdź czy przestawiło się na 1.
Edit: Np :)
Ostatnio edytowane przez VolT ; 08-08-2008 o 22:33
Oki, działą. Dzięki wszystkim za pomoc ;)
| « O co w tym chodzi? | wszystko zniknelo » |