Hmmm ... rozpocznę od tego, iż wiadome jest, ze tematów typu "jak mogę zwiekszyć liczbę fps" , lub "mam mało fps co robić" jest pełno. Nie miejcie za złe, ze tworzę jeszcze jeden podobny, ale próbowałem mój problem rozwiązać sam, szukając przez google, po kilku dniach intensywnych prób rozwiązania problemu, postanowiłem tutaj napisać ...
Jak już napisałem w temacie mój problem z fpsami jest wyjątkowy gdyż: fps'y utrzymują się w przedziale 30-50 nawet jak dam fps_max 100 (przykładowo).
Tak więc, ściągnąłem modele hfps, w configu pozmieniałem tak, aby grafika była jak najgorsza, a przy tym fpsy rosły (tak czytałem na wielu forach stronach itp.) Udaje mi się z tego uzyskać super słabą grafikę, ale fpsów jest ciągle tyle samo, no może 1-2 więcej. Następnie wyłączam synchronizacje pionową i inne ustawienia, aby jeszcze grafikę "zepsuć". ściągnąłem sterowniki do karty graficznej polecanej na wielu wielu forach ... Efekt końcowy jest taki, że fpsów jest nadal tyle samo.
Podam jeszcze podstawowe informacje o moim sprzęcie
Celeron D 2.93 GHZ
Ram 1.256 GB
Ati Radeon 9550
Vista (chociaż nie wiem czy to na to ma wpływ)
z tych główniejszych to chyba tyle ...
Jeszcze co ciekawe na grafice software fpsy sięgają od 3 do 14 w porywach, a na d3d i opengl są takie same (takie jak na początku postu...)
Proszę i wnioskuję o pomoc
Dziękuję z góry