Witam
Mam wewnętrzne IP i nie widać mojego serwera. Zainstalowałem Hamachi stworzyłem sieć, włączam hlds, zakładam serwer i w ip jest moje ip zamiast ip hamachi... kumpel nadal nie widzi serwera.. powie ktoś jak zrobić aby w końcu serwer działał?
|
|
Witam
Mam wewnętrzne IP i nie widać mojego serwera. Zainstalowałem Hamachi stworzyłem sieć, włączam hlds, zakładam serwer i w ip jest moje ip zamiast ip hamachi... kumpel nadal nie widzi serwera.. powie ktoś jak zrobić aby w końcu serwer działał?
Musicie uzyskać połączenie w hamachi, tak abyście mogli się porozumiewać. W hlds zawsze będziesz miał ip wewnętrzne, dopiero hamachi tłumaczy je na własne, widziane w sieci.
jestem podłączony do sieci kumpla i co dalej ? jak on ma serwer założyć i jak ja mam się do niego podłączyć ?
Ten kto założył sieć stawia serwer CS, nie musi być hlds, wystarczy przez "New Game". Ty powinieneś mieć ten serwer w wyszukiwarce w zakładce Lan.
po założeniu serwera (nie przez hlds - tylko przez New Game) serwera szukaj w zakładce LAN (tak jak to się robi w kafejkach)
działa ale mam kolejny problem: Lan server....coś tam dalej i Class C
nadal nie chodzi :/
nie możliwe, musisz to dodać do server.cfg (i wyłączyć i włączyć serwer a nie restart) macie patche 23?
sorry ze sie wcinac na nie swoj topic ale macie jakis link do v23? bo nie moge znalezc samego bez csa :/
FastShare.org - Download von cs16patch_full_V23_SKon0ki_08_09_2008_Darkwarez.pl.rar
patche mamy te same 23b
nadal nie działa... w server.cfg pod cheats 0 czy jakoś tak dodaliśmy sv_lan1 i nie działało z sv_lan 0 także
Ostatnio edytowane przez Karpiu23 ; 11-08-2008 o 19:22
thx ale wpisales z odstepem czy bez komendy?
// Use this file to configure your DEDICATED server.
// This config file is executed on server start.
// disable autoaim
sv_aim 0
// disable clients' ability to pause the server
pausable 0
// default server name. Change to "Bob's Server", etc.
hostname "Counter-Strike 1.6 Server"
// maximum client movement speed
sv_maxspeed 320
// 20 minute timelimit
mp_timelimit 20
sv_cheats 0
sv_lan 1
// load ban files
exec listip.cfg
exec banned.cfg
// Use this file to configure your LISTEN server.
// This config file is executed everytime the server changes levels.
mapchangefile listenserver.cfg
sv_aim 0
pausable 0
sv_maxspeed 320
sv_airaccelerate 10
sv_airmove 1
sv_gravity 800
sv_cheats 0
sv_allowdownload 1
sv_allowupload 1
exec listip
sv_lan 1
tak ma to wyglądać?
Dokładnie! Jeśli nie zadziała wpisz 0. tą komendę ma wpisać osoba stawiająca serwer !!!!
no powiedzmy :P
tworzysz siec w hamachi, podlacza sie kto tam chce. Wlaczasz hlds'a i zmieniasz ustawienie z internet na lan, napewno znajdziesz. Potem podajesz ip kumplowi i juz. Ja z kumplami tak robie i działa. Spróbuj
mamy wewnętrzne ip :D nie widzimy własnych serwerów
sv_lan 1 nie dziala
sv_lan 0 wywala do menu
Ostatnio edytowane przez Karpiu23 ; 11-08-2008 o 19:46
| « Blad z hl.exe ( instalka cs16full_v7 ) prosze o szybka pomoc! | Problem z serverem na Hostage.pl » |