Mam taki problem, podczas grania w cs'a jak włączę sXei i póżniej skończe grać wyłączam i cs'a i sXe, ale gdy chce wyłączyć komputer on się zawiesza i widać samą tapetę pulpitu, bez ikon. Jak ktoś pomorze to sobie zapali![]()
|
|
Mam taki problem, podczas grania w cs'a jak włączę sXei i póżniej skończe grać wyłączam i cs'a i sXe, ale gdy chce wyłączyć komputer on się zawiesza i widać samą tapetę pulpitu, bez ikon. Jak ktoś pomorze to sobie zapali![]()
TO Albo na nowo cs zainstaluj albo nie włączaj sxe
Po pierwsze to pomożea nie pomorze tak na przyszłośc:D
A co do tematu, mysle że odrazu kończysz gre i odrazu wyłączasz kompa, poczekaj, wyjdziesz z cs'a i poczekaj i wyłączaj a jak nie to usuń sxe i ściągnij innego z www.sxe-injected.com i zobacz rezultat a jeżeli nie to myśle też iż żebyś poczekał chwilunię i Ci się samo wyłączy, sprawdź to ;)
Mam to samo... To po prostu wina samego sXe... Te wersje od 6.7 w górę są skopane. Mi po wyłączeniu sXe nie uruchamiały się gry i komp się też wieszał przy wyłączaniu. Na starszych wersjach (poniżej 6.6) takiego czegoś nie miałem... Jedyne, co można zrobić, to zaczekać aż w nowszej wersji programu poprawią te błędy.
Drill i Masta-Fi jak macie ten sam problem to ja ci polecam grę na serwerach bez sXe ;)
Nie mam żadnych problemów z nowymi sXe, tylko niekiedy przy uruchamianiu wyleci błąd, ale wystarczy spróbować drugi raz i jest ok. Widocznie to wina czegoś innego niż sXe, kiedyś zawsze wywalało mnie z chronionych serwerów, okazało się, że sXe nie lubi się z ATITrayTools. Gryzło się też mocno ze Steamem, często przepadała lista ulubionych, nie dało się dodać do niej nowych serwerów. Teraz te problemy ustąpiły.
rozumiem to tak (bo tez mialem podobny problem)
grasz w csa przy wlaczonym sxei
wychodzisz z csa, potem zamykasz sxei - nigdy go nie zostawiaj wlaczonego w pasku jak chcesz zamknac system
jesli zakonczenie dzialania sxei poprzez krzyzyk nie zadziala to
wchodzisz w menedzer zadan (ctrl+alt+del)
szukasz w "Procesach" pozycji sXe Injected.exe
ppm i zakoncz proces
powinienes juz bez obawy mozesz zamknac system - u mnie zawsze to skutkowalo
Wszystko fajnie ale ja wyłączam sXeI i patrzyłem już na procesy i nie ma procesu sxe injected.exe jest wyłączony, a komputer i tak się zawiesza, a Drill jeśli też masz ten problem jakiego masz kompa może to z sprzętem jest związane.
To jakiego mam kompa, to generalnie nie ma nic do rzeczy... Tu chodzi głównie o oprogramowanie... Mam Windowsa XP Home + SP3 połatanego najnowszymi aktualizacjami od Microsoftu, więc z tym jest raczej wszystko w porządku. Po prostu najprawdopodobniej obecna wersja sXe nie jest jeszcze dostosowana do pracy na systemie z nowym Service Packiem (pewnie jakiś błąd w kodzie klienta) i dlatego działa tak, a nie inaczej...
Ostatnio edytowane przez Drill ; 26-09-2008 o 19:50
Ja mam SP2 czyli to od czegoś innego więc nic trzeba czekać na wersje 7.0![]()
| « po uruchomnieniu Wyłącza mi sie cs | Nie da się wejść na serwer Non Steam » |