Witam mam taki problem
kompa mam procek 2x2.4
GF9600 GT
2 gb ram
a fps mam po 60 i jeszcze więcej nie miałem
poniżej tez nie schodzi ale czemu nie mam fps 100 ?
|
|
Witam mam taki problem
kompa mam procek 2x2.4
GF9600 GT
2 gb ram
a fps mam po 60 i jeszcze więcej nie miałem
poniżej tez nie schodzi ale czemu nie mam fps 100 ?
moze masz ustawiony limit
wpisz w konsoli gry
fps_max 100
moze pomoze
nie mam ustawione na 100. Od kolegi się dowiedziałem ze w opcjach karty graficznej MOŻE być zablokowana większa ilość fps'ow czy coś w tym stylu, mowie od razu ze nie chodzi o synchronizacje pionowe itp. wie ktoś jak coś z tym zrobić?
a ktorym wywoluje sie fps'y ??
wpisz net_graph 3 wpisz to beda Ci sie wyswietlac na ekranie
jesli bedziesz chcial to wylaczyc wpsiz net_graph 0
a wejdź we właściwości pulpitu (tam gdzie ustawiasz rozdzielczość) i tam wybierz opcje Zaawansowane (sprawdź ile DPI ma Twój monitorek.
jest ustawione na 96 i można przestawić na 120
a spróbuj po odpaleniu gry odpalić menadżer urządeń (Ctrl + Alt + Del) i proces hl.exe przestawić na jeden rdzeń.
Jeśli chodzi o tą koligacje to odznaczyłem jeden CPU ale dalej 60 fps ciężka sprawa . Zmieniłem na mniejsza rozdzielczość żeby sprawdzić i dalej te 60 fps
Ostatnio edytowane przez ankharm ; 06-10-2008 o 21:00
Włącz najwięcej HZ ile możesz .
Wyłącz Synchronizacje Pionową w ustawieniach karty
a synchronizacja pionowa pogorszy grafikę jak wyłączę ? jak tu chodzi o grafikę to chyba na tym kompie powinien cs odpalić na największych detalach i 100 fps ;] a odświeżanie mam na 75 i więcej nie mogę
Weź wyłącz synchronizacje i zobaczysz jak będziesz miał 100 FPS to masz za słabego kompa na 100 FPS z synchronizacja :D ale to nie możliwe :- zainstaluj najnowsze stery do karty jak nie pomoże to wymień monitor na GRUBY :D
No rzeczywiście wyłączyłem synch pionową i 100 fps :D Dzięki za pomoc a grafika chyba nie uległa zmianie ThX
Niet :D
| « Łącze Dialog a serwer CS 1.6 NS | Ping na jednym serwie strasznie wysoki » |