Witam. Stworzyłem ten temat aby poprosić was o pomoc w sprawie ustawień rate, cl_updaterate itd. Otóż posiadam internet radiowy, 640 kbit/s rozdzielony przez router na 2 komputery, jednak ten drugi jest bardzo rzadko używany (moim zdaniem za bardzo niepotrzebny). Z tego co wiem, gdy tamten jest włączony to prędkość internetu dzieli się na pół, jednak jak wcześniej wspomniałem jest wyłączony i otrzymuje całą prędkość. Otóż zawsze miałem mniej-więcej dobry ping, w granicach 30-50. Jednak od pewnego czasu mam z nim problemy. "Ludzie od "internetu" byli u mnie już 2 razy i za żadnym razem nie potrafili ustalić co się dzieję (nie chodzi tu tylko o grę, ale ogólnie tzn. przeglądanie stron www itd.) W grze jest różnie. Raz mam 20-30, a raz 30-300. Lagi są niemiłosierne a grać się nie da... Miałem nadzieje, że ustawienia typu rate, trochę mi pomogą lecz wystąpił pewien problem. Otóż zmierzyłem prędkość swojego łącza, oto wyniki:
Internet Speed Test - tester prędkości łącza
- 630
- 60
Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test
- 806
- 93
Test prędkości łącza - speedtest - netmeter.pl - www.netmeter.pl
- 560
- 142
1. Której strony się posłuchać? Każda pokazuję co innego.
2. Czy lepiej użyć programy HlToolz, czy skryptu ze strony Ustawienia internetu w CS. ( rate, ex_interp ... ) | Counter-strike 1.6 @ cs 1.6 Oba po wpisaniu tego samego wyniku pokazują co innego.
3. Gdzie wpisać rate, cl_rate itd? Do config czy userconfig? Czy do pliku cstrike_polish czy też to cstrike?
4. Wpisywać wszystko w grze czy bezpośrednio w pliku?
Proszę o szczegółową odpowiedź na podane pytania. Jak masz napisać coś w stylu "zmień dostawcę internetu" lub "zwiększ prędkość" to lepiej nic nie pisz.