Witam.
Na starcie pragne napisac, iz przeszukalem forum z tagami 'ustawienia grafiki', 'ge force', 'zacina', 'scina' i inne, przejrzałem takze wiekszosc tematów dotyczących FPS jednak odpowiedzi nie znalazłem, ale wydaje mi sie ze taki temat musiał gdzieś być więc jeżeli był to prosze o przekierowanie a nie od razu kasowanie posta.
Problem wyglada nastepujaco:
Przy sprzecie 2 rdzenie Athlon po 2,1Ghz, 1Gb DDR2, grafa Ge Force 7600 GS 256mb CS sie tnie a wlasciwie bardziej laguje :/ Neta mam dobrego, pingi na sewerach, ktorych gram po 10-30 i NIE skacza do 100, ale owe 'sciny' bardzo przypominają lagi. Nie jest to wina serwerów, gdyż inni gracze z pingami po 70-80 takich problemow nie odczuwaja. Do calego sprzetu mialem zainstalowane sterowniki z plyty instalacyjnej, ktora dostalem przy zakupie PC, teraz PC jest swiezo po formacie, zainstalowałem najnowsze sterowniki do plyty glownej (chip, vga, audio itd) ze strony producenta i najnowsze do karty graficznej rowniez ze strony producenta. Uzywam systemu XP Prof Sp3, fpsy mam ustawione na max 100 poprzez wylaczenie synchr. pionowej w ustawieniach karty, wiec gdzie tkwi problem? W grze zarowno gamma jak i brigh mam ust. na max ze wzgledu na słaby monitor i ofc Open GL, 800x600 i 32bit.
Kombinowałem troche sam w ustawieniach grafy i faktycznie, owe 'sciny' wystepuja w zaleznosci od ustawien rzadziej lub czesciej, natomiast sam nie potrafie ustawić karty żeby nie było ich wgl. Ten post to moja ostatnia deska ratunku wydaje mi się, że musze grafike ustawic pod program 'Half Life' tylko JAK?
Mam nadzieje, że ktoś jest zoorientowany w temacie i mi pomoże, mam na myśli owe ustawienia:
http://img141.imageshack.us/i/84884117.jpg/
![]()