No cóż...
Wczoraj dostałem dane do serwera dedykowanego, Linux Debian.
Od wczoraj też próbuję wgrać tam serwer hlds jednak z wiadomymi skutkami.
Gdy uruchomię serwer poleceniem:
Serwer uruchamia się, teoretycznie jest wszystko ok, jednak mając cs 1.6 non-steam nie mogę tam wejść (nie wiem jak jest ze steamem bo nie znam nikogo kto ma)../hlds_run -autoupdate -game cstrike +ip *.*.*.* +map de_dust2 +maxplayers 16
Próbowałem więc pobrać engine.v15_linux.tgz i zastąpić pliki, jednak wtedy wywala znany mi już błąd:
I kaput.Error:libSteamValidateUserIDTickets_i386.so: cannot open shared object file: No such file or directory
Próbowałem także aktualizacji wszystkich plików (update non-steam z tego forum), jednak wtedy po uruchomieniu wyrzuca błąd w linii nr 348 pliku hlds_run (pomimo że dodaję -debug to nie generuje się debug.log). Próbowałem zwiększać heapsize, jednak błąd zniknął wywołując błąd alokacji (zbyt wiele danych do zaalokowania w pamięci).
Jeśli powtarzam temat już poruszony to przepraszam, jednak nie znalazłem jak dotąd podobnego problemu który pomógłby mi rozwiązać mój.
Dziękuję serdecznie za każdą pomoc :)
//edit - z ostatniej chwili:
tak jak sądziłem - chodzi o wersję protokołu... znajomy próbował dołączyć i wyrzuciło mu niezgodność protokołów.
Pozostaje wyjaśnić czemu w linii 348 wyrzuca "Naruszenie ochrony pamięci".
Jako że może to być istotne dodaję, że binarki pobierałem stąd: