Witam. Gdy zmieniam mapę (to dzieje się czasami) to serwer crashuje, trzeba restartować. Takie coś w konsoli:
Proszę o pomocKod:./hlds_run: line 321: 29870 Segmentation fault $HL_CMD
|
|
Witam. Gdy zmieniam mapę (to dzieje się czasami) to serwer crashuje, trzeba restartować. Takie coś w konsoli:
Proszę o pomocKod:./hlds_run: line 321: 29870 Segmentation fault $HL_CMD
usuń zbędne pluginy, wgraj xds_opt
Wczesniej nie miałem takiego problemu, możesz powiedzieć co to jest xds_opt?
na dproto.com pobierasz
Naruszenie ochrony pamięci ? Wikipedia, wolna encyklopedia - info o błędzie
Czy ten tutek
Kod:Instalacja przebiega standardowo jak dla pluginów metamod czyli: * Pobieramy: dla serwerów windows: Załącznik xds_opt_windows.rar dla serwerów linux: Załącznik xds_opt_linux.rar * W katalogu cstrike/addons/ tworzymy folder i nazywamy go xdsopt a następnie rozpakowujemy do niego paczkę z pluginem * edytujemy plik plugins.ini metamod'a (zwykle cstrike/addons/metamod/plugins.ini) i dodajemy w nim linijkę: win32 addons\xdsopt\xds_opt.dll (dla serwera windows) lub linux addons/xdsopt/xds_opt.so (dla serwera linux) * uruchamiany ponownie serwer. Jeżeli po wpisaniu w konsoli komendy meta list znajdujemy: Cytat [ 3] xdsopt RUN - xds_opt.so v0.1 ini Start Never To znaczy że instalacja przebiegła pomyślnie. Gotowy plik (po instalacji dproto + amxx + xds_opt) cstrike/addons/metamod/plugins.ini metamod'a może wyglądać następująco: Cytat win32 addons\dproto\dproto.dll linux addons/dproto/dproto_i386.so win32 addons\amxmodx\dlls\amxmodx_mm.dll linux addons/amxmodx/dlls/amxmodx_mm_i386.so win32 addons\xdsopt\xds_opt.dll linux addons/xdsopt/xds_opt.so Choć dla serwerów Windows wymagane są tylko linijki z prefix'em win32 a serwerów Linux z prefixem linux Załącznik plugins.ini
Pomoże mi do końca uporać się z tym problemem? I czy mam ściągać znowu dproto? mam wersję DPROTO(1.4.8)
tak, ale raczej wina tkwi w pluginach
Zrób także update serwera, oraz wgraj metamoda-p
Zrobiłem to xds_opt i jak wchodzęna serwra to jest taki błąd
Kod:Reliable channel overflowe
Ostatnio edytowane przez Pezet ; 20-04-2010 o 19:34
jaki konkretnie
Kod:Reliable channel overflowe
to znaczy, że masz ZNACZNIE za dużo pluginów
Chodzi o te plugins w metamodzie czy zwykłe? Tych zwykłych to mało mam:
Osobiście na wielu 4funach widziałem więcej, więc czy to na pewno o pluginy chodzi?Kod:mutemenu.amxx hpk_pl.amxx xaxa.amxx kolego.amxx info_o_zuconym_granacie.amxx dbmod_5.9m.amxx unbanmenu.amxx afkbombtransfer.amxx admin_spec_esp.amxx muzyka_res.amxx warmuppro.amxx amx_super.amxx amx_super_nospeed.amxx polski.amxx ptb.amxx ;afkpl.amxx mielc23.amxx dontsayips.amxx voices_management.amxx no_advertisement.amxx regulamin.amxx voices.amxx teamflashsnitch.amxx grenade_sack-0.4.1.amxx interp.amxx show_ips.amxx nick.amxx
Ostatnio edytowane przez Pezet ; 20-04-2010 o 19:52
na pewno.
masz 2 razy amx_super... albo zwykły albo nospeed
wywala ludz jak piszesz dużo w hudzie
No odinstalowałem juz amx_super jedno coś nowego doszło, ale i tak nie można wejść
Kod:BUILD 4617 SERVER (0 CRC Reliable channel overflowe
---------- Post dodany 20-04-2010 o godzinie 20:38 ----------
Dobra mapy się zmieniają błyskawicznie, żadnych kraszy. Szkoda, że musiałem poświęcić 6 pluginów, ale cóż. Do zamknięcia
---------- Post dodany 20-04-2010 o godzinie 23:29 ----------
./hlds_run: line 321: 27477 Segmentation fault $HL_CMD
Jakiś nowy błądzik. Nie chwal dnia przez zachodem słońca powiadają. Jakiś jeszcze pomysł?
| « Crash przy starcie serwera | Serwer ostro laguje ;( » |