Na moim serwie hlds są pingi nawet do 1tys albo jak ktos ma pingi do 200 to skaczą pprawie do 2tys ... jak mu dam kick to juz sa mnjiesze a niekiedy tak jak moeilem skaczą do 1 tys .... moj komputer:
Procek 2.21 GHz
RAM 960 MB
Windows Xp
Neo 1mb
|
|
Na moim serwie hlds są pingi nawet do 1tys albo jak ktos ma pingi do 200 to skaczą pprawie do 2tys ... jak mu dam kick to juz sa mnjiesze a niekiedy tak jak moeilem skaczą do 1 tys .... moj komputer:
Procek 2.21 GHz
RAM 960 MB
Windows Xp
Neo 1mb
Po 1 Neo nie dadaje sie do stawiania jakichkolwiek serverow
Po 2 zalezy ile graczy gra jak 20 + , to z takim netem nie masz sie cos dziwic
zmenijsz ilosc graczy do 10 - 12 i musisz znalezc plugina ze po pinug np. 100 kicka automatycznie :)
tak ja mam 10 slotow na serwerze mam plugin ktory jak sie ma 150 pingi i wiecej kicka daje :)
to w czym poroblem ? xD
Po pierwsze: ustaw sobie wysoki priorytet na serwerze, bo na normalnym to HLDS po prostu się "dławi" (Alt+Ctrl+del -> procesy -> hlds.exe -> klikasz prawym przyciskiem myszy na to -> Ustaw Priorytet -> Wysoki -> Klikasz "Tak" -> Zamykasz menedżera zadań -> wbijasz do gry). Po drugie: wyreguluj rate'y na łączu (czyli te komendy typu sv_maxupdaterate, sv_maxrate itp. itd. jak to zrobić - na forum), po trzecie: nie graj na tym graficznym gównie HLDS, tylko na normalnej konsolce (stary wygląd HLDS-a, czyli zwyczajne okno przypominające Wiersz Polecenia. Niesamowicie odciąża serwer). Po czwarte: Nie używaj jakichś tam gotowych serverpacków by adrix, czy tam jeszcze inne, bo jest tam dużo pluginów i obciążają serwer (nie nadają się na serwer na neo), najlepiej wgraj sobie czystego amxx i wrzuć tylko najpotrzebniejsze ci pluginy.
Ostatnio edytowane przez Drill ; 31-07-2008 o 12:09
ol dzieki drill :]
| « Problem z serwerem | problem z dodawaniem admina amxx » |