Mam serwer HLDS i koledzy mają spory ping. Limit pingu na serwie jest 120. Jak zmienić limit pingu na własnym serwerze (posiadam amx 1.80)? Wiem że istnieje możliwość zmiany limitu pingu w konsoli... Tylko jak brzmi ta magiczna komenda?
|
|
Mam serwer HLDS i koledzy mają spory ping. Limit pingu na serwie jest 120. Jak zmienić limit pingu na własnym serwerze (posiadam amx 1.80)? Wiem że istnieje możliwość zmiany limitu pingu w konsoli... Tylko jak brzmi ta magiczna komenda?
ctrl+alt+delete - procesy - hlds.exe < kliknij prawym i ustaw priorytet na "wysoki" .
Lagi są spowodowane prawdopodobnie AMX, a ty masz zbyt słabe łącze/sprzęt lub zbyt dużą ilością slotów.
nie nie nie. Chodzi mi tylko jak zmienić limit pingu na serwerze hlds.
o ile sie nie myle masz w folderze scripting ten plugin który odpowiada za kickowanie ludzi znajdz go otwórz notatnikiem i tam bedziesz miał takie linijki :
#include <amxmodx>
new HIGHPING_MAX = 120 // Maksymalny dopuszczalny ping u gracza.
new HIGHPING_TIME = 10 // Czas po którym osoba z wysokim pingiem jest wyrzucana.
new HIGHPING_TESTS = 3 // Ilosc sprawdzen zanim cos zrobi.
edytuj hpk masz? w scripting zmien najlepiej na
new HIGHPING_MAX = 200 // set maximal acceptable ping
new HIGHPING_TIME = 15 // set in seconds frequency of ping checking
new HIGHPING_TESTS = 8 // minimal number of checks before doing anything
JAK POMOGLEM DAJ GIBONA
amx_hpk ilosc
no to w scripting edytuj to notatnikiem i jak znajdziesz cos w podobie jak ja ci wyslalem to pozamienia liczby POMOGLEM DAJ GIBONA
| « Neostrada zmienne ip zmienne porty | LAN servers are restricted to local clients (class C) PROBLEM !! » |