Witam ! mam taki otoz problem. Jakis czas temu musialem podlaczyc router do kompa i od tamtej pory kiedy robie dedicate serwer ip mam 192 ... Na nie moge sie tylko podlaczyc z lapka i z kompa do ktorego jest podlaczony router. zrobilem juz sposob z no-ip.com ale wystepuje mi ten problem ze zmieniaja mi sie porty. za kazdym razem kiedy zmieni mi sie ip neo zmienia sie takze port. pytalem ludzi przez kilka dni jak wbijali na mojego serw jaki port uzyli do podlaczenia sie. kazdego dnia byl inny :/ juz nie wiem jak sobie z tym poradzic. router to EDIMAX ADSL2+ Modem/Router Wireless
da sie cos zrobic zebym mogl jakos normalnie uruchamiac serwa i grac z kolegami ?Kod:Opis Techniczny: Kod Producenta AR-7084gA Przeznaczenie do : Neostrada Typy połączeń ADSL standard G.992.1 (G.dmt), G.992.2 (G.lite),G.992.3 (ADSL2), G.992.4 (splitterless ADSL2), G.992.5 (ADSL2+) Porty wan (ilość) 1 szt. Porty wan (typ) RJ11 Porty lan(ilość) 4 szt. Porty lan(typ) RJ45 Porty pozostałe (typ) Brak Przepustowość 24 Mbps Dmz Tak Vpn VPN Pass Through (IPSec/PPTP/L2TP) VoIP Nie QoS b.d. Możliwości NAT/NAPT, DHCP Serwer oraz klient, Access Management: listy ACL, IP Filtering, MAC Address Filtering, URL Blocking. UPnP, SNMP, DDNS Virtual Server Tak, Port Forwarding Protokoły routingu Statyczny lub dynamiczny (RIP-1/2) Zarządzanie Przeglądarka www z opcją Firmware Upgradable, dostęp zdalny do konfiguracji z Internetu Zapora ogniowa SPI Firewall. Szyfrowanie radia: 64/128-bit WEP, WPA-PSK oraz WPA2-PSK Zasilanie Zewnętrzne: 12V DC, 1.25A Wymiary (wys x szer x gł) 30x187x105 mm Informacje dodatkowe Dane techniczne: CPU: Trendchip TC3162 P2/TC3085 Wireless chip: Ralink RT2561ST+RT2527 Flash: 2 MB NOR Flash Ram: 8 MB SDRAM Access Point: 802.11g/b Antena: 1xRP-SMA odkręcana Moc: 16dBm ~ 18dBm