Witam
Mam problem. Zrobiłem sobie serwer na linuxe cs 1.6 non steam.Serwer jest czysty czyli bez zadnych amx . Moje pytanie jak sie zalogować na admina i jakie są podstawowe komendy.
Pozdrawiam
|
|
Witam
Mam problem. Zrobiłem sobie serwer na linuxe cs 1.6 non steam.Serwer jest czysty czyli bez zadnych amx . Moje pytanie jak sie zalogować na admina i jakie są podstawowe komendy.
Pozdrawiam
Wejdz w addons ten plik jest w cstrike,w folderze config jest taki plik jak users.ini wejdz w niego i na dole pod wszystkimi napisami dodaj taką linijkęKod:cstrike/addons/amxmodx/config
,oczywiście,tam gdzie twój nick to musisz wpisać twój nick na admina jaki chcesz,tam gdzie hasło wpisz twoje dowolne hasło do admina,by nikt na nicku admia inny nie grał takie zabezpieczenie....Kod:"twój nick" "twoje hasło" "abcdefghijklmnopqrstu" "a"
By aktywować admina wpisz lub dodaj do cfg (config) linijkę setinfo _pw "hasło" i tam gdzie hasło musisz podać takie samo hasło jak w pliku users.ini...
Chcesz komendy dla admina to jak będziesz już mieć admina na serwerze to wpisz w konsoli (~) amx_help i przeczytaj wszystko potem amx_help11 i tak po kolei aż przeczytasz wszystkie dostępne komendy na serwerze....
Życzę miłej zabawy :)![]()
jeżeli nie masz amx`a to nie ma mowy o adminie.
masz 2 wyjścia:
- wgrywasz amx`a i dodajesz admina tak jak napisał kac.
- obsługujesz serwer przez rcona. tu masz poradnik: http://www.forum.wiaderko.com/poradn...ike-1-6-a.html
| « Pady serwera | Amxbans » |