Witam.
Mam nastepujący problem z cs:cz :
Gdy włączam grę normlanie (na ustawieniach renderer software) wszystko ma bardzo słabą grafikę i nie chodzi płynnie, przez co nie da się noralnie grać. Gry zmieniam renderer na OpenGl gra wygląda dobrze, wszystko chodzi płynnie i byłoby dobrze, gdyby nie to, że co jakiś czas (0,5-3 minut) ekran się zacina na jakieś 20 sek. ale akcja dzieje się dalej, przez co tęz nie da się normalnie grać. O ustawieniach D3D nawet nie ma co wspominać, bo kiedy naciskam w ustawieniach "apply" gra się wyłącza, a ustawienia wracaja na software. Próbowałem kombinować z rozdzielczością, color quality itp, ale efekt właściwie taki sam. Dodam także, że w grze flatout 2 mam dokładnie taki sam efekt, więc to raczej nie tyle wina ustawień co sprzętu. Oby dwie gry mi już kiedyś działały na tym samym sprzęcie, a wiele od tego czasu się nie zmieniło.
Sprzęt:
Procesor: Intel celeron 2,4 GHz
Karta Graficzna: Ati Radeon 9250 (sterowniki catalyst, najnowsze możliwe. Wcześniej były omega, ale z monitorem coś nie współgrały)
Ram: 768 MB (3 kości po 256 MB)
Mam nadzieję, ze pomożecie, przeszukałem już z 20 stron i najczęściej piszą że wina sterowników, a te reinstalowałem i zmieniałem już z 5 razy.