Czemu na niektorych servach sie ciezej zabija niz na innych ?
Szybciej banie wlaza jakos i wogle a na niektorych niemoge w nikgo trafic
|
|
Czemu na niektorych servach sie ciezej zabija niz na innych ?
Szybciej banie wlaza jakos i wogle a na niektorych niemoge w nikgo trafic
Rózny poziom skilla / ustawien serwera , na serwerach.

niektóre serwy wymuszają interp. możesz mieć większy..
gracze mogą grać na standartowych ustawieniach .. czasem się przyczynia to do tego włąsnie ze go nie mozna trafic..
ale generalnie wszystko jednak zależy od skilla bardziej ;) patrz -> poziom na danym serverze.

Oj każdy wie że coś dzwoni, ale nie wie gdzie.
Dlaczego? Winni są admini tych serwerów nie potrafiący poprawnie skonfigurować serwera lub/i ISP dostarczający maszyny nie mogące zapewnić wystarczająco dobrego środowiska czy to z powodu wydajności samego sprzętu, jak i konfiguracji środowiska linux.
Dowód? Proszę o to dowód: 212.244.90.158:27015 Szczegóły tu
Spora część "adminów" (celowo w cudzysłowiu) bierze po postu gotowy config do serwera albo używa kalkulatorów rate, które tak między bogiem a prawdą o kant dupy można sobie potłuc. Potem albo na serwerze występuje choke. Tu mała dygresja loss to problem z łączem (niekoniecznie serwera bo równie dobrze gracza) to fakt, ale co ważniejsze, choke to problem serwera (jego konfiguracji i/lub wydajności sprzętu i środowiska). Może być również sytuacja, gdy choke nie ma, a nadal pociski nie dolatują, tu wykonanie z rcon polecenia stats wyjaśni nam sprawe, serwer na 20 slotów, tr 66 a fps serwera nie przekraczają 300. W ten sposób powstają lagownie a nie serwery. Jak już nadmieniłem napiszę stosowne i kompleksowe howto jak postawić LAG FREE SRDCS. Jak ktoś ma problem z serwerem, niech maźnie mi na priv swój config oraz wynik rcon stats, jak tylko czas pozwoli pomogę każdemu (o ile się rozwiązać problem z poziomu gry i winnym nie będzie sprzęt/środowisko, choć jak ktoś ma dostęp do root na maszynie i nie wyklucza rekompilacji kernela to w takich przypadkach też pomóc mogę).
Pozdrawiam
| « Pomoc Lan | Tekstury » |