Polecane strony: WyszukiwarkaSerwery Counter StrikeForum wiaderko.netForum Fun-Board.netFilmy Counter StrikeSyriuszWitraże

Kupując reklamę wspierasz akcje charytatywne

Wróć   Forum Wiaderko > Forum Counter Strike > Counter Strike Source > Problemy związane z CS:S Steam i Non Steam

Problemy związane z CS:S Steam i Non Steam - Informacje odnośnie najczęściej spotykanych problemów podczas instalacji, konfiguracji i gry w Counter Strike Source Steam i Non Steam

Tagi tematu CSS NS nie mogę znaleźć serwerów w zakładce Internet:

, , , , , ,

Popularne odwołania do tej strony: co zrobić gdy w cs nie można znaleźć serwerów, nie moge sie polonczyc z zadnym serverm css pisze ze mam zla wersje, nie ma mam i nie moge grac przez internet, dlaczego nie moge grac w cs przez internet skoro internet dziala, cs s przez internet, problem z cs source brak listy dostepnych serwerów, czy na oryginalnym cs source nie będe miał problemów z serwerami

Serwery forum.wiaderko.com

HashJama [TP] 193.33.176.148:27015status serwera HashJama [TP] połącz

HashJama [FFA] 193.33.176.188:27015status serwera HashJama [FFA] połącz

HashJama [DM] 193.33.176.53:27015status serwera HashJama [DM] połącz

HashJama [Aim Hs] 193.33.176.15:27015status serwera HashJama [Aim Hs] połącz

HashJama [COD] 193.33.176.111:27015status serwera HashJama  [COD] połącz

HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015status serwera HashJama [AWP/HG DM] 193.33.176.50:27015 połącz

wiaderko.com [Ventrilo] v1.svoice.pl:6416status serwera wiaderko.com [Ventrilo]

SPONSOR:

Zamknięty Temat
 Odsłon tematu: 3723
Narzędzia wątku

CSS NS nie mogę znaleźć serwerów w zakładce Internet

indyq is Offline
Lamka

Poziom upalenia:
-------- Doświadczenie: abstynent

Witam.

Od jakiegoś czasu mam taki problem, że nie mogę znaleźć w zakładce Internet serwerów do gry. Instalowałem patche, najpierw ten zbiorczy v1 do v16 oraz v17. Pojawiały się tylko 4 serwery setti, które nawet nie były serwerami. Nie mogłem się nawet połączyć z żadnym serwerem ręcznie. Update'owałem, wg tych opisów swój plik Masterservers.vdf ale zmieniło to tylko tyle, że mogłem łączyć się ręcznie wpisując w konsoli connect i IP serwa ręcznie. Doinstalowałem więc texture packa, patch v18. Dalej nie działało. Po instalacji podmieniłem więc jeszcze raz masterservers na ten z setti i dalej to samo. zmieniły się tylko opisy serwów setti. w chwili obecnej wyglądają tak:
Link

Mogę wprawdzie łączyć się po IP, ale nie z każdym serwerem, i jest to cholernie upierdliwe, bo muszę za każdym razem przed zagraniem odwiedzić za pomocą przeglądarki listy wyszukiwarek serwerów i pospisywać IP. Do ulubionych mógłbym w sumie wpisać, ale nie zawsze te same serwery są dostępne.

Proszę więc o jakieś pomysły na rozwiązanie problemu z szukaniem. korzystałem z opcji szukaj na forum, ale nie znalazłem nic, co mi pomogło. Dlatego zdecydowałem się na założenie nowego wątku

Odp: CSS NS nie mogę znaleźć serwerów w zakładce Internet

saintsmager is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Przykro mi to mówić, ale mam to samo i nikt mi nie pomógł od tygodnia, żeby się nie powtarzać odsyłam do podobnego tematu, może Tobie to coś pomoże, ale mi nic nie dało, a nawet jak dodaje do ulubionych to mogę tylko 1 serwer i po wyłączeniu gry muszę to robić od nowa, poza tym dzieje się u nas dokładnie to samo
http://www.forum.wiaderko.com/proble...erwerow-2.html <<< temat

kamil75 is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:
X------- Doświadczenie: palił z lufki

Wiecie co to może być wina zapory systemu. Sprawdźcie w zaporze systemu "Wyjątki" ja miałem podobny problem, też nie chciało mi się połączyć z żadnym serwerem. Zmieniłem ustawienia zapory i działa Pozdro...
ps. Jak nie wiesz jak wejść w ustawienia zapory to proszę: Start/Panel Sterowania/Centrum Zabezpieczeń/Zapora systemu windows.

Pomogłem??? Postaw gibona!!!

Ostatnio edytowane przez kamil75 ; 03-07-2009 o 14:05.

indyq is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

No to teraz cię rozwalę- zaporę systemową mam wyłączoną całkiem. Kaspersky jest jedyną działającą zaporą. możliwe, że po przywracaniu systemu mogła mi się znowu włączyć, ale sprawdzę.

edit@. Była włączona, ale dodanie wyjątku do niej nie pomogło.

edit@2. Mam 3 serwery- 2 są tylko opisami, ale 3 to jest jakiś chyba serwer klanowy setti. Jest na nim gra, tylko jest non-stop zapełniony. Tak mi wyszukuje, jakby był ustawiony jakiś filtr: pokazuj tylko serwery z "setti" w nazwie. ale filtry mam czyste.

Ostatnio edytowane przez indyq ; 03-07-2009 o 16:00.

saintsmager is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Na wyłączonej zaporze też nie wyszukuje, wszystko pozostaje bez zmian. Ale mogę się już łączyć za pomocą konsoli wystarczy, że wpisze "connect IP serwa" i się łączy, trochę ciężej jest, ale da się grać :D

indyq is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

u mnie też da sie tak zrobić, tylko to jest diablo upierdliwe. A jeszcze nie z każdym serwem mogę się połączyć, i przed grą muszę pospisywać na kartkach ze 20 aktualnych serwerów. Dopiero gdzieś na 12 serwerze ze spisu mogę grać.

saintsmager is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

No ja już znalazłem 1 serwer, który jest cały czas dostępny i fajnie się na nim gra, więc tez musisz posprawdzać, z którymi Cię połączy i sobie zapisywać, wiem że jest ciężko, bo na początku też sobie wypisałem chyba z 6 serwów i z żadnym mnie połączyć nie chciało, ale teraz już nie uważam, że to takie upierdliwe jak gram tylko na jednym takim samym

tomek290 is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Taki sam mam problem, ściągałem różne wersce CSS NS i nic :/ ciągle to samo, albo nie moge znaleść żadnego serwera, albo tylko niektóre(bardzo mało) mi działają.

Na forum szukałem ale też żadnej sensownej odpowiedzi nieznalazłem.

Znajdzie się ktoś łaskawy i pomoże ?

n3utralik is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:

Uroki NON STEAM kupcie sobie steama i bd wam wyszukiwalo 5 000 serwerow w zakladce Internet

indyq is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Nie wiem czy to się opłaca- wydać 100 zeta na grę sprzed 4 lat, a i to nie zagwarantuje, że nie będę miał problemów. Żeby nie to ostatnie, to nawet dwóch stówek nie bałbym się zbytnio poświęcić, ale z tego co słyszałem to użytkownicy wersji steam też potrafią mieć takie problemy z wyszukiwaniem serwerów.

W dodatku teraz mam coraz większą pewność, że to nie w CS'ie tkwi problem tylko gdzieś w kompie, bo koledzy mają np. taką samą wersję CS'a, takie same masterservers i im śmiga i w porządku działa, a mi nie, więc nawet kupno oryginalnej wersji nie za wiele by mi pomogło.

peku33 is Offline
Super Mod

Poziom upalenia:
XXXXXXX- Doświadczenie: konsument, hodowca, eksporter

poszukajcie setti master servers

PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959

Waco PP is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
XXX----- Doświadczenie: pali bongi

Macie link do Masterserwer, zainstalujcie i powinno działać
Cytat:
Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.

666

peku33 is Offline
Super Mod

Poziom upalenia:
XXXXXXX- Doświadczenie: konsument, hodowca, eksporter

Fake.
Pobierz oryginalne: Index of /code/masterserver

PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959

Waco PP is Offline
el Wymiataczos

Poziom upalenia:
XXX----- Doświadczenie: pali bongi

Jaki fake, człowieku nie spamuj niepotrzebnie bo sam używam ten masterserwer i wszystko działa.

666

ireneusz507 is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał indyq Zobacz post
Nie wiem czy to się opłaca- wydać 100 zeta na grę sprzed 4 lat, a i to nie zagwarantuje, że nie będę miał problemów. Żeby nie to ostatnie, to nawet dwóch stówek nie bałbym się zbytnio poświęcić, ale z tego co słyszałem to użytkownicy wersji steam też potrafią mieć takie problemy z wyszukiwaniem serwerów.

W dodatku teraz mam coraz większą pewność, że to nie w CS'ie tkwi problem tylko gdzieś w kompie, bo koledzy mają np. taką samą wersję CS'a, takie same masterservers i im śmiga i w porządku działa, a mi nie, więc nawet kupno oryginalnej wersji nie za wiele by mi pomogło.
porada bardzo zła, orginalna płyte CS pezez internet mozna kupic za 36 zł i na niej jest 6 gier a najważniejsze ze masz orginalny loging na serwer STEM. Ponadto przez serwer masz wszystkie najnowsze gry w formie drmo i możesz je zakupic po promocyjnych cenach. Jedyny problem to to ze na ofrinalny STEm nie nalezy instalowac czitów bo od jeśli nie znasz admina to dostaniesz bana i stracisz legalne konto STM.J od roku gram na orginalnej STM i widze ze czitów używają cieniasy co nie umią grac.Ładuja WH lub aim bot i cieniasy bez koordynacji i refleksu uważaja się za wielkich graczy. Nie rozumiem dlaczego admini nie włanczaja na stałe skanera usówających autowatycznie z serwera cziterów.

ireneusz507 is Offline
Starsza lamka

Poziom upalenia:

Cytat:
Napisał indyq Zobacz post

NON-STEM dla cieniasów którzy chcą bezkarnie używac czitów . A legalna gra z KOntem STM w internecie kosztuje 36 zł.Sta Cie cieniasie na piwo kup sobie legalną gre i nie instaluj czitów, pokaż czy potrafisz uczciwie grac.

saintsmager is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Po chuj nazywasz go cieniasem ? A skoro jesteś taki poinformowany to podaj link gdzie można kupić za 36 zł oryginalnego Steama z tymi 6 gierkami, bo ja widziałem tylko w sklepie za 90 zł (jak dla mnie wysoka cena za grę z 2004r.). Poza tym nie wiem ireneuszu, ale widocznie masz jakieś złe doświadczenia z non-steamem, skoro od razu z mordą do wszystkich lecisz, że są cziterami - nie każdy kto ma non-stema używa cheatów, ale może tego jeszcze nie zauważyłeś, poza tym niektórych nie stać na STEAMA i chcą sobie pograć na non-stemie skoro taka możliwość istnieje. Co do Twojej wypowiedzi o adminach, którzy nie włączają na stałe skanera to powiem Ci, że istnieją takie cheaty co pozostaną pomimo tego niewykryte i wiem coś o tym, bo sam testowałem i admin się może skapnąć jedynie po tym jak grasz (obserwując Cię na spec), ale po odpowienim skonfigurowaniu cheatu nawet to na niewiele się zda, a i VAC2 też nie jest idealnym wykrywaczem cheatow, chociażby dlatego, że nawet jak już wykryje to banują dopiero po ok.2-3 tyg pzdr i sry za przekleństwa, ale rzucasz się bez powodu
Domyślam się, że też musze mieć coś z kompem, bo widzę, że mało osób ma taki problem, a moi kumple mają DOKŁADNIE tę samą wersje CS:S z tym samym masterserverem i im wszystko działa. Polecam setti/info/servers tam można znaleźć listę serwerów CS:S i stamtąd skopiować IP i przez konsole w grze się łączyć, nie zawsze połączy, ale warto próbować, przynajmniej ja tak robie i mogę troche pograć

indyq is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

jak macie ochotę wywalić 36 zet w błoto, i dalej nie mieć oryginała to wasza sprawa. Uroki CSS sprzedawanego z second handu są takie, że próżno szukać w necie płytek z cd-keyami bez założonych wcześniej kont STEAM. Sprzedaje się za to z gotowymi kontami, i to jest narzędzie do wyłudzeń. To jak długo się możemy cieszyć grą zależy od uczciwości sprzedawcy, bo sprzedający zna ostatni znany login i hasło do konta, a także cd-key. Wtedy zgłasza, że konto zostało skradzione, i Valve mu je oddaje. Przecież na logikę to niemożliwe, żeby grę za 90 zł sprzedawać w komplecie z 5 innymi za ok 1/3 ceny sklepowej.

Ku dalszej informacji- nie jestem żadnym cieniasem i cheaterem. Dziękuję przedmówcy, że stanął w obronie graczy NS. To że ktoś ma NS nie znaczy zaraz że cheatuje. Sam jestem dokumentnie wk*****y cheatingiem, jaki rozwinął się na polskiej scenie gier sieciowych, czasem tracę wiarę w naród. I w ogóle, to do cheatowania mam słabe możliwości bo mam stałe IP, w dodatku współdzielone z jakąś setką użytkowników, którzy podpięci są pod ten sam proxy mojego dostawcy neta. więc złapanie na cheaterstwie dla mnie (i nie tylko dla mnie) kończy się permem, bez możliwości odwołania, chyba żeby przekonać admina serwa, co często graniczy z cudem.

P.S. Ireneusz- a skąd wiesz że mnie stać choćby na piwo? może jakbym zaczął odkładać przy drastycznych cięciach budżetu (który i tak jest skromny) starczyłoby mi na oryginalik ze sklepu, ale gdzieś po 5 miechach. To co mogę, przeznaczam na utrzymanie dostępu do neta.

Ostatnio edytowane przez indyq ; 08-07-2009 o 21:08.

indyq is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

Nie wiem jak, dlaczego i po czym, ale problem rozwiązał sięsam! tzn. nie do końca, bo chociaż zaczęło mi szukać serwerów nieco, to mam ich w zakładce Internet zaledwie kilkanaście. Niemniej jednak, coś się ruszyło. Nie wiem z czym to ma związek. Niedawno od tak z nudów wlazłem w Find Servers i proszę...

Po chwili zastanowienia mam 2 hipotezy:

1.Mniej prawdopodobna. Niedawno wygasł mi klucz licencyjny na antivira Kaspersky. Możliwe, że któryś element tego programu kolidował z działaniem CS'a blokując widoczność serwerów. W necie znalazłem gdzieś listę programów które kolidują z działaniem Steam, i był na niej Kaspersky. Możliwe, że te kolidowanie przekłada się również na wersje Non-Steam gier Valve. Napisałem na początku że jest to mniej prawdopodobne, bo zaraz po instalacji CS'a używałem kasperskyego i wszystko grało, ale chyba coś jest na rzeczy.

2. Bardziej prawdopodobna. Niedziałający browser serwerów to jeden z wielu problemów które dręczyły mój komp. Miałem m. in problem z netem, polegający na tym że filmy/muzyka z serwisów youtube i podobnych ładowały mi się z opóźnieniem tj. musiałem zaczekać kilka minut zanim odtwarzanie się rozpoczęło. Łącze przy tym dziwnie pracowało, raz w ogóle stało, a raz skakało prędkością na full. A speedtest pokazywał cuda- prędkość neta 48 Mb (!!!!) na sek.!!! Objawy te też ustąpiły same. Podejrzenie pada więc tutaj na ISP, że miał coś pochrzanione w administacji łączami, i stąd te opóźnienia, brak serwerów w browserze itp. Aster ma też dziwną administrację, bo każdy użytkownik łączy się ze światem za pośrednictwem serwera proxy umieszczonego gdzieś w Wawie. Pewnie firewall postawiony na tym serwerze blokował nieco połączenie.

W każdym razie, kupno oryginalnego CS'a, jak to niektórzy radzili, za wiele by mi nie pomogło.

P.S. Sorry za post pod postem, ale zważywszy na czas jaki upłynął od napisania tego poprzedniego, no i zawartość tekstu, uznałem, że lepiej to będzie wyglądać bez edycji

Ostatnio edytowane przez indyq ; 20-07-2009 o 07:23.

saintsmager is Offline
Lamka

Poziom upalenia:

W takim razie gratulacje, ja zrobiłem sobie format całego dysku, a teraz nie korzystam już z tamtego kompa, ponieważ mam już własnym a dokładniej laptopa. Ściągam właśnie css i zobaczę czy mi pójdzie chociaż na najniższych. Myszkę mam podłączoną tylko muszę się jeszcze do klawiatury przyzwyczaić :) może na tym kompie będę miał normalne serwy

Zamknięty Temat

Bookmarks

Narzędzia wątku