Chciałbym abyście napisali mi wszystko po kolei jak zagrać w Dragon ball Source?
1.Co trzeba posiadać oprócz CSS jakei instalki
2, czy trzeba miec Steam?
Oczekuje szybkiej odpowiedzi
|
|
Chciałbym abyście napisali mi wszystko po kolei jak zagrać w Dragon ball Source?
1.Co trzeba posiadać oprócz CSS jakei instalki
2, czy trzeba miec Steam?
Oczekuje szybkiej odpowiedzi
1. Trzeba posiadać by;e jaką gre na silniku Source (HL2, CS:S itp)
2. Tak
A wiesz moze jak dodawac Boty do gry LAN?
No jak dodawać. Przecież przy zakładaniu serwera możesz ustawić ilość botów, gdzie mogą dochodzić (Random/CT/TT). No i jeszcze możesz na serwie w konsoli wpisać bot_add_t lub bot_add_ct
Do nie dawna miałem problem z zainstalowaniem Dragon bala Source niegfzie nie mogłem znaleźć odpowiedzi ale sam wpadłem jak to zrobić opisze wam krok po kroku:
nstalacja Dragon Ball Source:
1.Najpierw ściągamy steama:
Welcome to Steam
2.Instalujemu go:
np:(D:Gry/Steam)
3.Robimy konto na steamie, po czym wyłączmy steama
4.Ściągamy "undeadpatch"
Link został usunięty z powodu naruszenia regulaminu forum.
5.Wklejamy ikonke z patcha do folderu w którym zainstalowaliśmy steama
6.Włączamy UnDeadPatch wciskamy enter po czym wciskamy "y" i dajemy enter
Po wszystkim powinno pisać well done.(Instrukcja jest zawarta w pliku z patchem)
7.Najpierw pobieramy w steamie a później instalujemy Half-life 2 po wszystkim instalujemy też half-life 2 Deatchmatch*
po wszystkim włączamy Half-life2 a potem Half-life2:Deatchmatch po to by zobaczyć czy wszystko jest ok
8.Ściągamy Source SDK Base i plik wypakowujemy do folderu "steamapps"
Dowlaod source sdk base gcf - Rapidshare files
9.Krok kolejny to ściągamy Dragon balla ze strony:
DragonballSource v0.1.4 (Client Files) download - Mod DB
10.Instalujemy go do folderu np:D/gry/steam/steammaps/SourceMods/(w folderze o nazwie DBSource)
11.Wyłączamy steama i ponownie uruchamiamy. Wchodzimy w zakładkę "moje gry"(my games)
11.Klikamy na ikonke z nazwą Dragon ball Source i gramy :)
*
W razie gdyby się nie chciał HL2:Deatmatch zainstalować dla posiadaczy grafiki Ati
ATi Steam Offer
Możliwe jest również ale nie koniecznie żeby zalogować się na serwery trzeba mieć Half-Life2 i Half-Life2: Deatchmatch odrazu na steamie bez żadnych pachty i dodatków
Najlepiej jest sobie kupić numer seryjny lub konto steam z tymi grami odrazu :D
W moim przypadku to było że gdy chciałem wejść na serwer wyskakiwał mi komunikat że wystąpił błąd podczs logowania w steamie bodajże pisało Dictionaty coś tam coś tam czy jakoś tak.
Więc kupiłem sobie konto na allegro steam gdzie odrazu miałem HL2 i HL2:Deatchmatch i w zakładce narzędzia był odrazu source sdk Base wtedy jest najlepiej odinstalować całkiem steama i zainstalować jeszcze raz.
Gdyby ktoś chciał założyć serwer w DB Source:
1.W steamie w zakłatce "narzędzia"(tools) Instalujemy Source Dedicated Server
2.Ściaągamy ten plik:
DragonballSource v0.1.4 (Server Files Only) download - Mod DB
3.Po ściągnięciu wypakowujemy zawartość pliku po czym wklejamy go do folder Source Dedicated Server
np:D:/Gry/steam/steammaps/(wchodzimy w folder z naszym loginem steam)/Source Dedicated Server
4.Restartujemy Steama i włączamy ponownie Source Dedicated Server
5.Wybieramy gre i gotowe :D
| « CVARy do surfowania | texture pack 100% dziala+poradnik » |