Witam, wczoraj zakupiłem CS:S i nie pograłem sobie (wcześniej grałem w 1.6).
Mianowicie, (próbowałem juz z pobranym steamem a nie z płyty) włączam steam, klikam na jakąkolwiek grę, chwile ładuje, po czym wyskakuje błąd hl2.exe. Przeszukałem już wszystkie fora, youtube, żaden sposób nie działa.
Dzisiaj w folderze steamapps w moim profilu zmieniłem zgodność dla hl2.exe dla 95 Windowsa i obecnie po kliknięciu na grę, uruchamia się w procesach hl2.exe, ale nic więcej się nie dzieje. Po jeszcze jednym kliknieciu na CSa pojawia się komunikat, że jednorazowo może być uruchomiona tylko jedna gra.
Wszystkie sposoby jak podmiana plików, wpisywanie komend, cmd, przeinstalowanie steam, rózne roździelczości nic nie dają. Już nie mam 1.6, więc nie mam jak sprawdzić czy działa (kupiłem 2 konto), ale gra dzialała znakomicie, nigdy żadnego błędu. Nic w komputerze nie zmieniałem od tego czasu.
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Dzięki
\edit
gdy wybiorę w hl2.exe aby uruchamiało w 256 kolorach, to po kliknięciu w grę, pojawia się czarny ekran jak przed włączoną grą, po czym znika i mam Windowsa w 256 kolorach, ale hl2.exe dalej chodzi w menadżerze zadań.
Po odinstalowaniu wszystko wyczyszczone, rejestr itp. (jakby co)
Windows XP SP3 / konfiguracja grubo ponad wymagania CSa