Witam serdecznie! Jestem już zdesperowany - dlatego piszę ;-(
Sprawa wygląda następująco:
(Posiadam STEAM)
Kiedy gram w css, gra działa normalnie, przez pierwsze 15 - 20 sekund, następnie dostaję mega lag, i po 3 - 4 sekundach, znów wszystko wraca do normy na kolejne 15 - 20 sekund.
Zaobserwowałem tendecję spadania FPS, w trakcie laga - normalnie mam około 70 - 100, potem zaczynają spadać do 20 - 10, i pojawia się zacięcie - lag, i na chwilę gra kompletnie się zatrzymuje.
Sprawa łącza też (raczej) zostaje wykluczona - ponieważ na założonym (utwórz grę) serwerze występuje ten sam problem.
Sprawdzałem na 2 komputerach (instalowanie CSS z tego samego konta STEAM) - to samo się dzieje (dziwne?) Obydwa komputery posiadają win xp
1 - ver angel's edition SP 3
2 - ver Pro SP 2
Gra laguje na różnych ustawieniach graficznych - zawsze w identyczny sposób (bez względu na poziom grafiki)
Kombinacje z CFG do podwyższania FPSów też nic nie dalo, użyłem paru - nadal to samo.
Dodam:
1 - Sprawdzałem najnowsze sterowniki grafiki - są zainstalowane.
2 - Instalując kiedyś CSS na Viście nie było takich problemów, na Win7 także.
jednak Vista strasznie zwalniała mi praca laptoka, a Win7 darmowy się skończył :(
Konfiguracja sprzętu:
Proc: Intel Core 2 Duo 2.2Ghz
Graf: Nvidia GeForce 8400M GS
Pamięć: 2GB
PS. Jeśli to ma znaczenie CSS'a instaluje przez STEAM'a (ściąga a potem instaluje...)
Bardzo bardzo bardzo prosiłbym o pomoc.
---------- Post dodany 12-03-2010 o godzinie 12:43 ----------
///EDIT
Problem rozwiązany - okazało się że laptop nie miłosiernie się grzał i to było spowodowane cięciem się.
Na przyszłość dla osób mających identyczny problem - sprawdźcie najpierw czy inne gry tak samo się zachowują
I temperaturę podzespołów komputera.
W laptopie można temu zapobiec czyszcząc układ chłodzenia. Ja tego nie zrobiłem po prostu laptop pracuje do góry nogami ;) (na stacji dokującej)