Witam mam dziwny problem gdyz pol roku na tej samej konfiguracji lecz na systemie vista x64 fps siegal mi 300-1500 aktualnie gora co widze to jest 600 patrzac w sciane i to na low detalach wtedy gralem wszystko na maxa nawet vsynca wlaczonego :|
e8400, 4gb ddr2 1066, hd4870 1gb, samsung t220
smigalem zawsze na rozdzialce 1280 by miec refresh 75 wszystko na max i bylo ok, w grudniu zmienilem sobie system na seven rowniez 64 bitowy lecz nie gralem w sourca, 3 dni temu postanowilem wrocic i sa takie jaja, komputer mam dopiero 2,5 roku nie jest w sumie stary, napiecie na zasilaczu dobre, wirow nie ma, format nic nie dal, w kazdej innej grze czy to moder warfare 2 czy crysis gram na max detalach i gra chodzi plynnie tutaj mam taki problem ze nie dosc ze spadl fps sam w sumie gdy wogole wchodze do gry juz jest znacznie mniejszy niz pol roku temu to ejszcze podczas gry np 5vs5 jak ustawie sobie dusta2 z botami to gry jestem w ct i stane w bramie patrzac na resp tt to fps spada z 300 naraz na 40-50
czy ustawie aa na 16 itd czy dam 640x480 i all na low to mam tak samo roznica w maxymalnym fpsie jest minimalna for example mam ma max detalach 600 fps to na low detalach mam 650 :| ale nie zaleznie od ustawienia css skoki fpsu wystepuja, w innych grach tego nie ma.
css orginalny, sciagalem steama ponownie, nie mam jakis dodatkow celownikow, modeli nic czysta gra i takie skoki? jesli ustawie -freq 75 i dam vsync w grze to mam staly fps 75 ; o jak gram na 1680x1050 @ 60mhz to fps jest 300+ przy ilosci modeli 2-3 na ekranie spada na 30-60 odwracam sie i mam znowu 300+ wtf?