Witam ,
Mam pewien problem ! chcę zrobić serwer na Windowsie ale nie mogę odpalić plik serwera
Zobaczcie :
|
|
Witam ,
Mam pewien problem ! chcę zrobić serwer na Windowsie ale nie mogę odpalić plik serwera
Zobaczcie :
Nie działa bo servera nie odpala się przez samo srcds.exe, musisz zrobić skrót do srcds i do lini poleceń skrótu dopisać:
-game cstrike -secure -port 27015 -tickrate 100
Potem server odpalasz przez ten stworzony skrót :)
dzięki zrobiłem tak :i działa"G:\Counter-Strike Source\srcds.exe" -game cstrike -secure -port 27015 -tickrate 100
ale mam jeszcze jeden problem ;/ serwer ma ping 19 jak na niego wchodzę ping jest ten sam ! jak zaczynam grać mam bardzo duże lagi ! niby jest napisane że mój ping to 25 a serwera to 19 . ale jak idę do przodu moja postać się tak tnie jak by serwer miał duże lagi
można coś na to poradzić ??
Zrób tak, włączasz server potem naciskasz ALT+CTR+DEL i włącza ci się menadżer zadań, włączasz zakładke procesy, szukasz procesu który nazywa się srcds.exe klikasz na niego prawym przyciskiem myszki i wybierasz opcje ustaw priorytet (rozwienie sie lista) - wybierasz priorytet wysoki - wyskoczy pytanie dajesz "zmien priorytet" i teraz spróbuj wejść na swój server. Pomogło? :)
Jak bedziesz mial nadal ten problem, to poprostu usun z komendy startowej -tickrate 100
może ktoś powiedzieć który sposób jest lepszy czy w normalnym srds czy w consoli?? (windowsa)??
Jeżeli stawiasz server na linuxie w serverowni i myslisz odpalać ich duzo na kompie i ogólnie udostępniać cos takiego jako usługe to tylko na konsoli, a tak zeby sobie pobrac po lanie to duzo wygodniejsze jest okienko windowsowe :)
Ja robię tak samo serwer, wszystko jest w porządku, ale moi kumple nie mogą na niego wejść - Czemu?
Kumple z lan czy kumple z neta? jak z neta to musisz miec zewnętrzne ip lub przekierować porty na siebie
kumple z neta. No ja mam wewnętrzne IP, czy ktoś może powiedzieć mi jak mogę zmienić IP wewnętrzne na zewnętrzne.
a czemu jak ja zrobilem ten serwer tez .to wogole sie na niego wejsc nie da ?
| « Przenoszenie plików z serwera | Tekstury do C.s NS » |