Taki mam sprzęt
Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
Processor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4200+ (2 CPUs), ~2.2GHz
Memory: 1918MB RAM Kingston DDRII 667mhz
Hard Drive: 80Gb SATA II
Video Card: NVIDIA GeForce 6100 nForce 405 128mb - ale przestawiłem w BIOS na 256Mb zintegrowana - stery aktualizowane DirectX 10
Operating System: Windows Vista™ Home Basic 64bit
Connection: Chello 2mb
Rozdzielczość ustawiłem na 800x600 i czy daje tekstury niskiej jakości czy wysokiej to i tak jest na mapach typu assault czy aztec około 24-30 fps. Natomiast po wejsciu na dust czy train spada mi do 9fps ( jak jest dużo światła) Ale tez nie na wszystkich serwerach - aktualnie moge grać najednym, ale wbiłem się jakiś czas temu na jakiś tam serwer i grany był train i miałem 9fps tylko.
I tu jest pytanie - czy sprzet nawala? ( w co nie wierze bo CSS to nie Crysis i nie ma takich kosmicznych wymagań) czy tez mam jakiś zakichany cfg?
Zrobiłem przy instalacji wszystko tak jak na forum podane, nie babrałem sie w configu. Jedynie jak wchodze na serwer to ciagle robi mi recconect dopóki nie zmienie cl updaterate na 50 i cl cmdrate na 66 no i rate na 20000. Ale zmieniam to i gram, ale niewielka z tego przyjemność.
Czytałem poradnik jak miec wiecej fps ten co jest na forum i nie pomogło. Ale nawet gdyby, to nie chce grać kwadratowymi postaciami, tylko chce się cieszyc ładną grafika i przynajmniej 40stoma fpsami w czasie gry.
Bede wdzięczny za każda pomoc, mile widziane wasze configi, przetestuje może to coś pomoże.
Mam cs1.6 i tam smigam naormalnie - koło 60fps mam.