mam plyte glownom Gigabyte GA-M61PME-S2. Problem w tym ze chial bym sie dowiedziec jakie mocniejesze procesory by
pod nia smigaly, moj procesor to AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual cor processor 5000+ 2.66Ghz<linki allegro itp.:)>
|
|
mam plyte glownom Gigabyte GA-M61PME-S2. Problem w tym ze chial bym sie dowiedziec jakie mocniejesze procesory by
pod nia smigaly, moj procesor to AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual cor processor 5000+ 2.66Ghz<linki allegro itp.:)>
Ostatnio edytowane przez oliver94 ; 30-08-2010 o 01:02
Do jakiej ceny? Jaki masz zasilacz i kartę graficzną? Bo może nie ma sensu nawet zmieniać procka, a np. grafikę która obecnie jest ważniejsza niż procesor w grach.
MAm Karte 512mb asusa EAH3450 i zasilacz 350W
Ostatni zalatwilem sobie mafie 2 i musze grac na najslabszej rozdzieloczosci 640/480 bo na wiekszej nie ogarnia
To wina kary czy procka
Co najlepiej zmienic cena w miare rozsadku
Licz się z tym że jak kupisz kartę lepszą to może Cię czekać zmiana zasilacza .
W tym przypadku musi go czekać zmiana zasilacza :) W pierwszej kolejności musisz zmienić kartę graficzną, jak Ci procesora będzie brakować to na razie możesz podkręcić, w tym wypadku na pewno procesor nie ogranicza grafiki.
Racja, jeżeli włożysz kartę a procek będzie słaby to może Ci wszystko spalić. Lepiej zapobiegać niż leczyć
350W zasilacz? Słabiutko... z 450/500W byłoby już dobrze. Pamiętaj w grach obecnie to grafika>procek.
Zgadza się, ale Athlon x2 5000+ spokojnie da sobie radę z dosyć mocnymi kartami graficznymi. Chyba lepiej żeby zmienił grafikę, niż teraz przypuśćmy na Athona x2 6000+, żeby nie miał w grach kompletnie żadnego efektu, bo go nadal będzie ograniczała grafika ?
Jeżeli chcesz jakaś lepszą kartę graficzną to dolicz sobie te ~180zł za dobry zasilacz. Jeżeli procesor będzie troszkę ograniczał kartę, to ~100zł, kupujesz chłodzenie i kręcimy go :) No i jeszcze napisz ile masz ramu, przydałoby się żebyś miał na dzisiaj te 2GB.
Ostatnio edytowane przez KruQ ; 31-08-2010 o 15:34
Hmm sory ze tak pozno :P
no to terac jak
co mam kupic ZAsilacz oraz karte. Chcial bym takiego seta zeby mi sie nic nie spalilo pod ta plyte glowna :P
mam 3 giga ramu
Prosil bym o linki z allegro thx<zasilacza,karty> W miare niedrogo

Mam Asusa EAH3450 tez 512 ta karta co podales cos zmieni ? czy to wina tego slabiutkiego 350 w-towego zasilacza
Karta powinna dać dużo, bo to już nowsza technologia niż mniej udana seria Radeonów 3xxx.

radek 3450 to jeden z labszych radkow z serii hd3xxx, czyli jest podobnie wydajny do niskich hd5xxx. 9800gt jest szybszy niz hd3850. ilosc pamieci nie daje wydajnosci, jesli jej nie jest za malo. jak grasz w rozdzialce nizszej niz 1650*1080 to 512mb styka
jak ja musze grac 800x600 bo inaczej nie da rady =/ :"P
ja na 3850 gram w fullhd przy stalych 60fps, ale 100 tez trzyma, tylko ze 60hz ma monitor
| « Wybór nowego procesora. | ASUS prezentuje płytę Revolution P8P67 WS » |