Jak napisać program w vb który sumuje 2 cyfry/liczby wpisywane przez użytkownika (wszystko robię w konsoli) program ten posiada funkcje/procedurę z 2 wejściami i jednym wyjściem.
Nie potrafię sobie z tym problemem poradzić :(
Ktoś mi pomoże?
|
|
Jak napisać program w vb który sumuje 2 cyfry/liczby wpisywane przez użytkownika (wszystko robię w konsoli) program ten posiada funkcje/procedurę z 2 wejściami i jednym wyjściem.
Nie potrafię sobie z tym problemem poradzić :(
Ktoś mi pomoże?
[lang=it]ciao a tutti , gran bel sito , complimenti vivissimi.[/lang]
Nie wiem, czy jeszcze potrzebujesz pomocy, ale jeśli jednak to przedstawiam kod pisany na szybko:
Jeśli będziesz potrzebował pomocy z programowaniem to pisz śmiało. Najlepiej jeśli chodzi o C++, bo w VB już dawno nie kodowałem, ale jeszcze nie jest tak źle :DKod:Module Module1 Sub Main() Console.WriteLine("Podaj pierwszą liczbę") Dim liczba1 As Integer liczba1 = Console.ReadLine() Console.WriteLine("Podaj drugą liczbę") Dim liczba2 As Integer liczba2 = Console.ReadLine() Dim suma As Integer suma = liczba1 + liczba2 Console.WriteLine("Suma podanych liczb jest równa {0}", suma) End Sub End Module
[lang=ru]Уважаемые знатоки, подскажите, или подтолкните на мысль: как на форме Visual Basic 2008 рисовать графические элементы (именно рисовать, линии/прямоугольники/эллипсы...). C программированием не первый день, и что касается алгоритмизации - не проблема, а вот с реализацией ...
Короче: имеется форма с 3 кнопками (пуск, стоп, задать параметры). Нужно по нажатию кнопки пуск на форме "нарисовать" заданную фигуру (задано параметрами).
Нужно ПРОСТОЕ решение.
Заранее спасибо всем откликнувшимся.[/lang]
| « Strona o Hakingu, programowaniu i nie tylko! | Pytanie orientowe ; ) » |