Nie wiem czy to dobry dział ale pomijając to chciałem was sie spytac czy macie jakiś link z Syntezatorem mowy IVONA wraz z TesterSAPI ? potrzebne do robienia parodi a szukając nic nie znalazłem więc pomóżcie :)
|
|
Nie wiem czy to dobry dział ale pomijając to chciałem was sie spytac czy macie jakiś link z Syntezatorem mowy IVONA wraz z TesterSAPI ? potrzebne do robienia parodi a szukając nic nie znalazłem więc pomóżcie :)
Syntezator mowy obok urządzeń brailowskich jest najlepszym sposobem na udostępnienie stanowiska komputerowego osobom niewidomym. Doskonale sprawdza się także w ułatwianiu pracy z komputerem osobom niedowidzącym. Posiada wysokiej jakości głosy, a możliwość przyśpieszania mowy oraz szeroki wachlarz ustawień sprawiają, że każdy może dostosować ten syntezator do swoich wymagań.
Dostępne głosy:
* polski męski - Jacek
* polski żeński - Iwona
* angielski męski - Ryan
* angielski żeński - Claire
Ogólna charakterystyka:
Jakość głosu syntezatora mowy IVONA jest porównywalna z mową ludzką. Charakteryzuje go naturalna intonacja i przyjemny, wysoce zrozumiały głos. Syntezator mowy IVONA w wersji rehabilitacyjnej zawiera szereg przygotowanych z myślą o osobach niewidomych i niedowidzących opcji, np.:
* wybór sposobu interpretowania (parsowania) tekstu
* wybór ignorowanych znaków
* ustawianie sposobu interpretacji znaków przestankowych
Dodatkowym atutem programu jest możliwość przyśpieszenia wymowy syntezowanego tekstu aż do czterech razy bez zmiany jakości czy wysokości. IVONA w wersji rehabilitacyjnej została zoptymalizowana pod względem czasów reakcji i syntezy. Ze względu na wspomniane cechy IVONA jest niezastąpiona w rehabilitacji osób niewidomych i niedowidzących, gdzie ogromną rolę odgrywa szybki dostęp do informacji.
Informacje techniczne:
Systemy operacyjny Windows NT, 2000, XP; Pamięć RAM min. 128 MB, Procesor o wydajności min. Pentium II 300MHz; zgodna ze standardem SAPI4 oraz SAPI5; wymagane miejsce na dysku (dla jednego głosu) 50 MB; Częstotliwość próbkowania głosu 16 kHz
passwd:www.peb.pl
Linki z tego postu zostały usunięte z powodu naruszenia regulaminu.
To może ma ktoś IVONE z TesterSAPI ?
ja szukma tester sapi la neie moge znależci prosze o pomoc
A macie klucz?Do IVONY?Dajcie jak kto ma
| « Potrzebna pomoc w C# (C sharp) | Formatowanie tekstu » |