UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Propozycje i pytania

Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13
  1. #1 Propozycje i pytania 
    Starsza lamka Awatar kamild1996
    Propozycje:

1. Zmiana maksymalnego rozmiaru avatara na 175x220 oraz wagi na 100kb.
    2. Stworzenie grup Technik i English Support

Pytania:

1. Czy mogę użyć broni na forum (Glock, USP od 30 postów itp.) jako rangi na innej stronie?
    2. Kto jest twórcą forum?

Dziękuję za uwagę ;]
    Odpowiedz z cytatem  

2. #2 Odp: Propozycje i pytania 
    Adminus pospolitus
    Technik i English Support
    Po co?
    1. Zmiana maksymalnego rozmiaru avatara na 175x220 oraz wagi na 100kb.
    Forum wystarczająco muli.
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.
    Odpowiedz z cytatem  

3. #3 Odp: Propozycje i pytania 
    Technik - ułatwi skontaktowanie się z odpowiednią osobą np. na PW w sprawie problemów z Counter-Strike'iem, Windowsem itd. Nie wypadałoby pytać każdego usera, kogo popadnie o takie sprawy.
    English Support - na tak popularnym forum jest pewnie trochę zagranicznych graczy. A że translator nie zawsze sobie dobrze z tłumaczeniem radzi, to przyda się ona i to pewnie nie raz
    Odpowiedz z cytatem  

4. #4 Odp: Propozycje i pytania 
    Super Mod Awatar ' fil0ne
    2. Kto jest twórcą forum?
    Ten Mosiek - http://www.forums.wiaderko.com/members/1-mosh.html

1. Czy mogę użyć broni na forum (Glock, USP od 30 postów itp.) jako rangi na innej stronie?
    Jeśli dobrze pamiętam miniaturki tych broni zostały wyciągnięte z tego - PsychoStats :: Comprehensive Gaming Statistics for Half-Life, Counter Strike, Team Fortress and more

więc poszukaj ich tam :P
    Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Rodak, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Odpowiedz z cytatem  

5. #5 Odp: Propozycje i pytania 
    ' fil0ne - dzięki.
    naven - a przeprowadzałeś/liście kiedykolwiek optymalizację bazy danych? ;P
    Odpowiedz z cytatem  

6. #6 Odp: Propozycje i pytania 
    Moderator Awatar Major
    Technik - ułatwi skontaktowanie się z odpowiednią osobą np. na PW w sprawie problemów z Counter-Strike'iem, Windowsem itd. Nie wypadałoby pytać każdego usera, kogo popadnie o takie sprawy.
    słyszałeś o takim czymś jak temat? jak ktoś ma problem to najpierw przeszukuje forum, jak nie znajdzie to zakłada temat a osoby które potrafią mu pomóc wypowiadają się w tym temacie - czyli ranga zbędna

English Support - na tak popularnym forum jest pewnie trochę zagranicznych graczy. A że translator nie zawsze sobie dobrze z tłumaczeniem radzi, to przyda się ona i to pewnie nie raz
    a to musi byc specialna ranga żeby odpowiedzieć komuś po angielsku?

wnioski:
    rangi bezsensowne

naven - a przeprowadzałeś/liście kiedykolwiek optymalizację bazy danych? ;P
    chyba sobie nie zdajesz sprawy jak wiele zapytań do bazy jest wykonywane w ciągu minuty - więcej niż na niejednym forum przez dzień/miesiąc

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń
    Odpowiedz z cytatem  

7. #7 Odp: Propozycje i pytania 
    a to musi byc specialna ranga żeby odpowiedzieć komuś po angielsku?
    A jeśli osoba anglojęzyczna chciałaby skontaktować się z kimś na PW? ;)
    słyszałeś o takim czymś jak temat? jak ktoś ma problem to najpierw przeszukuje forum, jak nie znajdzie to zakłada temat a osoby które potrafią mu pomóc wypowiadają się w tym temacie - czyli ranga zbędna
    Tą rangę dostałyby odpowiednie (czyt. znające się na tym bardzo dobrze, zaufane) osoby, nie piszące nieuzasadnione bzdury typu "Trzeba zrobić format" czy "... reinstalację Counter-Strike'a".
    Odpowiedz z cytatem  

8. #8 Odp: Propozycje i pytania 
    Adminus pospolitus
    Od tego jest forum, a nie PW. Wątpię, że ktokolwiek chciałby dostać rangę dzięki której mogą wszyscy do niego pisać z problemami...

a przeprowadzałeś/liście kiedykolwiek optymalizację bazy danych? ;P
    Nie do mnie to pytanie, nie mam dostępu do takich rzeczy.

Większość i tak pisze w języku innym niż angielski
    Najlepszy hosting www tutaj
    Konfiguracja amxx, instalacja pluginów, pisanie pluginów AMXX. Więcej info na www.naven.com.pl
    Jebać steama.
    Odpowiedz z cytatem  

9. #9 Odp: Propozycje i pytania 
    Moderator Awatar Major
    chyba nie rozumiesz do czego jest forum

to nie jest forum gdzie odwiedza go 200/300 osób max, tu jest po kilka/kilkanaście tyś online - więc niech teraz z 5 tys ma problem z tym samym i co każdy będzie pisał pw? a nie lepiej założyć jeden temat i tak każdy będzie wiedział jak to naprawić

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by następnie pokonać doświadczeniem

Nadal pierdolę pop i wkurwia mnie emo. Nadal kochamy rap, który gloryfikuje przemoc.
    - Słoń
    Odpowiedz z cytatem  

10. #10 Odp: Propozycje i pytania 
    chyba sobie nie zdajesz sprawy jak wiele zapytań do bazy jest wykonywane w ciągu minuty - więcej niż na niejednym forum przez dzień/miesiąc
    To tym bardziej się ta optymalizacja zda ;x

A tak w ogóle to napisałem propozycję i chciałem tylko zobaczyć, czy ekipa forum uzna to za przydatne, czy też nie. Więc jeśli nie można/nie chcecie/nie potrzeba tych rzeczy, to wiecie, co zrobić ;)
    Odpowiedz z cytatem  

11. #11 Odp: Propozycje i pytania 
    Moderator Awatar Major
    Cytat Zamieszczone przez kamild1996 Zobacz posta
    chyba nie zrozumiałeś, gdyby tu coś było źle zrobione to jednego dnia z taką konfiguracją by nie wytrzymało

- Słoń
    Odpowiedz z cytatem  

12. #12 Odp: Propozycje i pytania 
    młodszy pro Awatar ElektrycznyOrzel
    Po pierwsze bez sensu
    Po drugie - potrzebny Ci English to się nauczysz mówić w tym języku/weźmiesz słownik/zapiszesz się na kurs
    Zbędne.
    Jeśli Ci pomogłem - przeczytaj to i stosuj się do wskazówek zawartych w tym tekście !

Na Forum Wiaderko w ramach wdzięczności obdarowujemy użytkownika właśnie gibonem.
    Odpowiedz z cytatem  

13. #13 Odp: Propozycje i pytania 
    Super Mod Awatar peku33
    Cytat Zamieszczone przez kamild1996 Zobacz posta

A tak w ogóle to napisałem propozycję i chciałem tylko zobaczyć, czy ekipa forum uzna to za przydatne, czy też nie. Więc jeśli nie można/nie chcecie/nie potrzeba tych rzeczy, to wiecie, co zrobić ;)
    widzę masz małe pojęcie o strukturze danych bazy do vbulletin.
    Rozmawiałem z moshem na ten temat. Mysql zużywa zaledwie kilka % czasu potrzebnego do generowania strony.
    W przypadku tego forum, gdzie indexy są dobrze rozłożone optymalizacja na niewiele sie zda.
    PISANIE DO MNIE NA GG Z PROŚBĄ O JAKĄKOLWIEK POMOC NIE JEST MILE WIDZIANE! Numer: 6374959
    Odpowiedz z cytatem