UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: box czy ju jitsu ?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 20 z 26
  1. #1 box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka
    No więc tak od jakiegoś czasu około miesiąca chodze na box. Daje sobie rade ale nie zalezy mi żeby być "mistrzem boxu na ringu" tylko bardziej tak na stylach ulicznych w moim miescie nie ma MMA wiec nie moge sie na to zapisac :P i planuje sie przepisać na ju jitsu zeby umiec te parterowki itp. z boxu juz mozna powiedziec ze wszystko umiem haki sierpy proste. Radzicie mi zostac i dalej sie uczyc boxu czy sie przepisac ?

2. #2 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Junior Mod Awatar Flash
    Powiem ci tak bicie na ulicy najczęściej wala wielkim lukiem wiec taki bokser jak zawali z 2 proste unik i hak to taki koks z ulicy leży, po ćwicz jeszcze box, znasz taki styl jak krav maga ?? To jest ulica jak ci wyleci z jakąś bronią to tym stylem go załatwisz.
    sharingan
    Chcesz się skontaktować: Napisz na gg, 3142509 |Nie wykonuje prac za reklamę, za sms, za darmo|

3. #3 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Tata Neo i Taza Awatar bluSkay.aka
    Albo mua thai :)

4. #4 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka
    Box
    JEŚLI POMOGŁEM TO POSTAW GIBONKA :D
    91.203.134.95:27015 - Serwer Slupsk # 1

5. #5 Odp: box czy ju jitsu ? 
    prawie jak pro Awatar Makuś
    jak już to zostań na boxie ;) ju jitsu to przytulanie sie ....

6. #6 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Moderator Awatar cozabezczelny
    Judo... tam tez jest walka w parterze i rzuty... coś wspaniałego. Sam ćwiczyłem paręnaście lat ;))

7. #7 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka
    No wlasnie krav maga mnie nie interesuje patrzyłem na filmiki na necie to tam np wsadzam palec do oka ziomowi albo wale go po jajach xD to nie dla mnie. a jesli chodzi o ten box to wlasnie ja juz all umiem teraz tylko doskonalic miesnie i sparingi dlatego mysle na ju jitsu sie zapisac na cos nowego mial ktos doczynienia z takim przekretem ? ze ktos chodzil na box i sie przepisal na ju jitsu albo na odwrot :P albo cos w tym stylu.

8. #8 Odp: box czy ju jitsu ? 
    el Wymiataczos
    Zostań przy boxie ;D
    Jeśli ktoś Ci wyskoczy na ulicy to będziesz się bawił w jakieś rzuty, dźwignie itd. czy zrobisz mu z dupy jesień średniowiecza?
    Ew. jeszcze muay thai, ale wtedy klient ma już konkret galaretę zamiast twarzy :)

9. #9 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka
    heh wsumie racja :P ale jak npw sql bede sie lac to odrazu po mordzie czy wpierw np za bluzke lapie ?:P bo ju jitsu to sie glownie opiera na parterze jak koles lerzy koniec walki ale trudno takiego boxera polozyc :P dlatego mam dylemat :P

10. #10 Odp: box czy ju jitsu ? 
    el Wymiataczos
    Od razu po mordzie :D
    Chyba, że wolisz popatrzeć jak Ci robi z twarzy sajgon^^ :D

11. #11 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Lamka Awatar bednarek
    zapisz sie na karate , ju jitsu to nie jest sport dla ciebie ; D

12. #12 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Jeżeli umiesz wszystko w boxie i Ci dobrze idzie, to cwicz inną sztuke walki. Napewno nie będziesz żałowac, bo z pewością sie przyda. Będziesz umiał 2 style i to już coś ;)

13. #13 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka
    No wlasnie tak myslalem 2 style umiec ale czy mi sie to nie bedzie jakos mylic czy cos :P.

14. #14 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Oczywiście, że musisz obydwie sztuki jakoś trenowac, np wieczorami. Ale to chyba proste, że w w takim judo nie ma haków czy sierpów :)

15. #15 Odp: box czy ju jitsu ? 
    el Wymiataczos Awatar Xe-i
    No o ile będziesz umiał a się tylko "nie przechwalasz" to jakim prawem Ci się to ma mylić ?
    2 style dadzą Ci więcej możliwości :>

Ja też mam dylemat, bo chciałem się zapisać na muay thai ale do najbliższego klubu mam 2h busami + przesiadki ( inne miasto ) :<
    Jedynie co jest tak w miarę blisko to karate - odpada, K1 - myślę nad tym i słyszałem coś o MMA ale nie jestem pewien :>

16. #16 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Cytat Zamieszczone przez chcesz BANA?! Zobacz posta
    Oczywiście, że musisz obydwie sztuki jakoś trenowac, np wieczorami. Ale to chyba proste, że w w takim judo nie ma haków czy sierpów :)
    Po co ci haki i sierpy jeżeli zanim ktokolwiek cię uderzy już dawno będzie leżał na deskach. Można założyć dźwignię, duszenia i połamać co nieco ;D

17. #17 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka
    No moge sie np pomylic zeby na zawodach ju jitsu nie walnac komus haka :P czy moze to jest dozwolone wie ktos ?.

no ale np ju jitsu ma przewage jak ktos lezy ale trudno takiego boxera wg przewrocic :P jak boxer walnie 2 proste to nie wstanie ten 2 :P. dlatego mam dylemat :P ale raczej sie przepisze na ju jitsu bo juz box tak jako mowilem umiem a technike boxu moge tez trenowac bo ju jitsu cwicza na tej sali gdzie mamy box dlatego ring i worki sa :P moge cwiczyc i to i to wsumie a trenera do ju jitsu bede mial.

18. #18 Odp: box czy ju jitsu ? 
    No moge sie np pomylic zeby na zawodach ju jitsu nie walnac komus haka :P czy moze to jest dozwolone wie ktos ?.
    Zależy jeszcze jakie to zawody :)
    Bo albo odliczą jakieś punkty bądź bez punktu zostaniesz :)

19. #19 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Starsza lamka Awatar k4mil3kkrk
    żadne krovie magie :P ju jitsu :P K2 stary... coś podobnego do MMA. To jest mieszanie wszystkiego... Czyli walisz tak zeby zabic, rece wykrecasz tak zeby połamać albo żeby sie poddał oponent... chodzilem na to 7 lat. i nie mowie że jestem koks. ale mimo wszystko najlepiej miec swoj własny styl na ulicy... nie bój się uderzyć pierwszy, wal tak żeby oszolomić i dobić... nie uderzysz Ty, to zarobisz po pysku... to jest ulica, nie żadna ustawka. Przeciwnik nie ma zasad czemu Ty nie masz mu rozpiepszyc tak nos żeby nie mógł oddychać?? wiem co mówie, nie bój się bić i wal żeby zabić...

20. #20 Odp: box czy ju jitsu ? 
    Cytat Zamieszczone przez k4mil3kkrk Zobacz posta
    ...nie bój się bić i wal żeby zabić...
    Czy Ty chłopcze aby dobrze się czujesz?

Chłopak uprawia sport aby głównie jeździć na zawody i odnosić jakieś sukcesy a nie po to żeby kogoś zabijać :||
    Samoobrona swoją drogą ale bez przesady. Ty jesteś jakimś psycholem?

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Odwiedzający znaleźli tę stronę szukając:

ju jitsu i box

ju jitsu vs boks

Uprawnienia umieszczania postów