witam
czym ma zna ktoś sposoby ja jak i gdzie najlepiej zareklamować własną stronę www czyli moją sieć serwerów. Lub jak posiadacie jakies ciekawe pożyteczne poradniki proszę o wysłanie linku na gg 13660944
|
|
witam
czym ma zna ktoś sposoby ja jak i gdzie najlepiej zareklamować własną stronę www czyli moją sieć serwerów. Lub jak posiadacie jakies ciekawe pożyteczne poradniki proszę o wysłanie linku na gg 13660944
Na innych forach, w profilu napisz że zapraszasz na taką strone.
Jezeli chcesz rozreklamowac servery to zrob jakis fajny mod + 2 protokoly.
zrobilem 3-4dni temu diablomoda + wlasnie steam+nonsteam i w dzien caly czas ktos gra.
---------- Post dodany 30-03-2010 o godzinie 23:14 ----------
w dodatku dodaj na liste serverow serwery.wiaderko.com
dzieki tej liscie troche graczy zyskalem.
o stronę pytał, nie o serwery.
popróbuj na stronach typu Strona główna • netsurf.pl - raczej to mało da, ale zawsze można spróbować... kilka osób, które zobaczą stronę może na niej zostaną..
W sumie najlepszym zareklamowaniem było by zrobienie jakiegoś konkursu, w który do wygrania były by jakieś klucze do STEAMA, lub coś innego pożytecznego.
mógłby umieścić na stronie jakieś ciekawe rzeczy, których na innych stronach niema, co przyciągnęłoby ludzi na stronę.
alebo ewentualnie udać się do aktu desperacji i spamować na steamie, różnych forach itp. ale wątpię żeby Ci to coś dało, bo ktoś raz wejdzie i na tym poprzestanie..
PS: PO co dałeś ten nr GG? Przecież to w Twoim interesie się dowiedzieć i napisać do kogoś, a nie ktoś jescze ma do Ciebie pisać...
Ostatnio edytowane przez Mow mi 0 :** ; 31-03-2010 o 00:59
tak jak pierwsza odp mam dwa serwy na 2 protokoły i diablo mod oraz robię konkursy ze steamem i jakoś nie wypala. Myślałem o pozycjonowaniu lecz nie mam pojęcia jak to się robi i nie wiem z skąd się tego nauczyć. Napisze adres mojej www tylko nie bierzcie to za reklamę. Gamer-Cs ! :: Strona Główna
na pewno nie, autosurfu to nie do reklamy, to do generowania sztucznego ruchy na www, no i nawet jak by chciał skorzystać z tego to lepiej cos na czym sa po rejestrowani użytkownicy i surfują autosurf - Szukaj w Google a nie na jakiejś stronie w budowie. Ale wystarczy poczytać na forach ze nikt tego nie poleca bo to strata czasu.
Co do pozycjonowania to ja sie bawiłem i nawet mi szlo,
Pozycjonowanie wspomaga:
dobry opis strony w metatagach
słowa kluczowe (nie spam bo google to odrzuca)
dodawanie stron do katalogów,
wymiana linkami (czym wyższy pr tym lepiej),
najlepiej przejrzysty kod,
"przyjazne linki",
robots.txt
sitemap
ilość linków przychodzących
ilość linków wychodzących
linkowanie wewnętrzne
zróżnicowanie metatagów
wiek domeny
itd
A gdzie reklamować? Na forach w podpisie, ops gg, irc, etc. Musisz zachęcać ludzi bo teraz jest tyle sieci serwerów ze ludzie maja wybór. Konkursy na admina/slot/steam etc. Np dział gdzie ludzie mogą prosić o grafike, albo kupić serwer vt/ts i rozdawać kanały etc. Rożne zabiegi które mogą przyciągnąć ludzi na forum, a jak będą zaglądać na forum to i na serwery.

| « Tapeta | sterownik do płyty głównej » |