Chciałbym się dowiedzieć jak się gra na laptopie oczywiście z myszką ;p ( komfort itp.)
|
|
Chciałbym się dowiedzieć jak się gra na laptopie oczywiście z myszką ;p ( komfort itp.)
Ja grałem i wcale jeżeli chodzi o skill nie było gorzej, chociaż czasami jakościowo może być gorzej, ale to już zależy od laptopa.
Jak dla mnie źle nie jest co nie zmienia racji, iż na PC jest lepiej ;]
Jeszcze dodam, że zależy kto potrafi grać na laptopie bo można grać i tu i tu dobrze, a można grać na PC dobrze, a na laptopie źle i na odwrót ;]
Ostatnio edytowane przez Szantu ; 08-12-2010 o 18:34
no ale jak laptop jest sobie na biurku ;d dołączam do niego myszkę i jest chyba jak na pc ? ;d
Co w laptopie jest gorszego do grania niż w pc ?(chodzi o wygodę)
do gry:
pc>notebook
chyba że kupisz laptopa za 5k i będziesz grał w cs, to tam wielkiej różnicy nie zobaczysz

Po przejściu z PC zapewne będziesz miał problemy z grą na nowym sprzęcie, bo zmienia się praktycznie wszystko - od ustawienia monitora zaczynając, przez wielkość klawiatury, na położeniu myszki kończąc. Z czasem się przyzwyczaisz, ale początek będzie trudny![]()
Mi sie lepiej gralo na lapie, bo byl po prostu lepszy. Ale faktem jest, ze laptopy... sie strasznie przegrzewaja. Nie ma roznicy jak dla mnie pc czy laptop. Ja wole laptopa, bo mam na nim po prostu 100 fpsow nonstop, na kompie mam po 50, wiec wybor oczywisty. Lecz gdybym mial dwa do wyboru PC czy laptop z takimi samymi parametrami, wybral bym PCta.
aha w plemiona chcesz grac? To daj mi te 2k to lepiej je wykorzystam, elo :D
laptop=PC imo.
ja mam laptopa za 2,2k i jest kox. zajebiscie sie gra. lepiej niz na desktopie... a co do gier to żadnej mi nine lagowalo jeszcze a grałem na nim w hmmm... black opsa, moh 2010, mw2, gta4, assassins creed 2, starcraft 2... i nic nie przylagowało (no moze black opsa ale to wina patcha nie bylo jeszcze) a cs to luuuuzik, ogólnie zajebiscie sie gra ale musisz sie przyzwyczaic... ;]
---------- Post dodany 09-12-2010 o godzinie 06:28 ----------
aa moj laptop to jest asus k50id 4gb ramu ddr3 nvidia geforce gt320m 1gb , intel core 2 duo t6670, 2,2. dysk 500.

no i takiej odpowiedzi oczekiwałem ;]
może ktoś z was ma jeszcze lapka i doda coś od siebie ? :)
skoro oczekiwałeś odpowiedzi że na lapku się dobrze gra to po co zakładałeś temat?
stacjonarny>przenośny
laptop jezeli chodzi o granie nigdy nie dorówna zwykłemu kompowi - grafika, matryca itd
Nie mówie że nie można grać na lapku. Ale można to porównać tak: podobny konfort gry jest na lapku za 4/5k i kompie za 2k.
Mój laptop parametrowo jest niby lepszy od stacjonarnego ale nieporównywalnie lepiej w cs gra się na stacjonarnym.

Major teraz np mSI robi takie laptopy, ze sa porownywalne z pctami, ale to drogi sprzecior (5-10k)
bazzach no tak, można porównać ze stacjonarnym ale nie w tej samej kategorii cenowej
kup laptopa za 10k i stacjonarny za 10k, laptop zostaje daleko w tyle - dlatego nigdy laptopy nie beda do gier, chyba ze do takich mniej wymagających gier/graczy

tylko ten msi stoi 7 k
a za 7 k masz takiego kompa @_@
Topic@ Grałem na laptopie 2k8 i grało się nawet fajnie tylko dość trudno było przez pierwsze pare dni,chodzi mi o dystans klawy do myszki.
Aa dobrze były by żeby była dobra matryca.
pc>laptop jeżeli chodzi o cs, ale jak Ty grasz ffa zombie mod to po co Ci komfort?
Na PC pewnie lepiej sie gra, fakt. Klawiatura miedzy innymi w lapku lezy. Ale do wszystkiego da sie przyzwyczaic, po czasie moglbys nawet na komie gral w csa.
hehe Ja od zawszę mam laptopa i szczerze uważam że gra się bardzo dobrze na nim.Lapka mam na podstawce ,na biurku z dobrą mychą.To zależy od przyzwyczajenia i od wielkości monitora w laptopie .Wiadomo że grafa zawsze będzie trochę słabsza niż na stacjonarnym kompie.

ja uwazam ze lepiej gra sie na pc teraz akurat pisze z laptopa maluskiego ;p
na laptopie male i za miekkie klawisze.
od około 2 lat gram na laptopie 17". Nie narzekam.
dla wszystkich specjalistów z bożej łaski: na laptopie gra sie nie różni niczym praktycznie od desktopa... to tylko kwestia przyzwyczajenia. ja osobiście gram na laptopie i nie zamieniłbym go na nic innego! jak narazie nie zcinało mi żadnej giery, a przeszłem bf2 bc, cod black ops, assasins creed 2, gta4, moh2010 i mógłbym wymieniac dalej i nic nie przycinało... za lapka dałem 2,1k asus 50id i POLECAM! wcale za dobrego laptopa nie trzeba dac duzo forsy(oczywiscie NÓWKA kupiona na allegro ;p) 15,6" 4gb ramu ddr3 intel core 2 duo t6670, nvidia geforce gt 320m 1gb, dysk mam 1 tera bo kupiłem z 500gb ale zmienilem ;] bateria długo trzyma nawet jak cały czas gram... w cs spadku formy nie odczułem... po tygodniu grałem tak samo jak na laptopie ;] a więc mówię jeszcze raz że ci którzy mówią że laptopy nie nadają się do gier Pier*olą farmazony ;p niw mowie tu tylko o tym temacie ale ogólnie o ludziach którzy wypowiadają się na ten temat. pozdrawiam!

| « co wybrać pendrive czy myszka ? | czy można grać z botami na mod ? » |