UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Samoczynnie restartujący się Pc-et

Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13
  1. #1 Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Lamka
    Witam. Mój problem polega na samoczynnym restartowaniu się komputera. Komputer jest postawiony na Windows 7 64, jakiś czas temu sam zaczął się restartować. Przed restartem pojawiał się niebieski ekran z napisami ( niebieskie pole pojawiało się dosłownie na chwilę, więc nie wiem co było na nim napisane, jedyne co udało mi się zaobserwować to na samym dole widniał napis „physical memory .......” w wykropkowanym miejscu trwało tak jakby ładowanie od 0 do 100.), po czym komputer się restartował. Po restarcie czasami windows się uruchomił, a czasami restartował przed załadowaniem systemu. Na początku komputer restartował się stosunkowo rzadko, z czasem to zjawisko się nasilało. Teraz rzadko kiedy windows się ładuję.
    Kilkakrotnie usuwałem wszystkie partycje i formatowałem cały dysk ( podczas formatowania i instalacji komputer się nie restartował). Przy którejś próbie z kolei zainstalowałem Win XP, początkowo system działał poprawnie jednak po kilku godzinach pracy pojawił się ten sam problem, zaczął pojawiać się niebieski obraz, jednak komputer sam się już nie restartował ( pod postem zamieszczę zdjęcie pojawiającego się okna). Po kilku bezproduktywnych formatach rozebrałem Pc-eta, przeczyściłem go, powyjmowałem wszystkie podzespoły i podłączyłem z powrotem –bez rezultatu. Restartowałem również biosa jednak to również nie przyniosło żadnego efektu ;/. Nie wiem czy te rzeczy są powiązane, ale w momencie nasilenia się samoczynnego restartowania, bądź po ponownym włączeniu komputera, mój monitor przestał wykrywać, że jest podłączony do PC-eta, musiałem restartować PC-eta albo rozłączyć i ponownie podłączyć kabel zasilający albo kabel od komputera.
    Nie mam pojęcia co jest grane z moim PC-etem, wszystkie znane mi metody walki z pojawiającym się niebieskim oknem wykorzystałem bez rezultatu, więc zwracam się do Was o pomoc. Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc !. Pozdrawiam.
    Załączone obrazki

2. #2 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    el Wymiataczos Awatar KolerioN
    Spróbuj zainstalowac innego windowsa.
    Nie trzeba byc pierwszym a przynajmniej nie zawsze,liczy się wiara teraz tak na to patrze,liczy się siła której nigdy nikt nie zatrze, Ojczyzna w sercu zresztą była tam od zawsze.

3. #3 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Lamka
    Znam ten problem. tkwi on w windowsie albo nałapałeś wirusów i siedzą tam nadal albo masz porysowaną płytę od win a co za tym idzie instaluje z błędami np.:nie zainstaluj lub źle zainstaluje jakis plik główny i jest do dupy. Czyli zainstaluj inny win albo reinstalnij tzn napraw

4. #4 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    el Wymiataczos Awatar Szantu
    Ja tak mam 1x na 3-4 tygodnie na szczęście ;D I podejrzewam, że wina tkwi w windowsie ew. wirusy, aczkolwiek ręki ciąć nie daje.

5. #5 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    prawie jak pro Awatar Cereal guy
    milion tzw. ,,specuf"
    Sprawdź RAMy, chyba one pały, albo zasilacz nie wyrabia.
    Było OC?
    Podaj specyfikację komputera

STOP gotowcom z Allegro
    wyczyściłem go z kurzu w środku i kupiłem maść chłodzącą do procka

6. #6 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    młodszy pro
    Zasilacz nie wyrabia ;] Po overclockingu albo wymianie podzespołów na lepsze (procesor, RAM, grafa) tak się dzieje. Ja tak miałem po dołożeniu RAM-u. Stary zasilacz 300W nie dawał rady, trzeba było kupić 400W.

7. #7 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Więc jakbardziej opłacalny byłby jakiś Forton 400, albo fractal

STOP gotowcom z Allegro

8. #8 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Lamka
    Ja również miałem taki problem. W moim przypadku wystarczyło wyczyścić sloty na RAM i wszystko było w porządku.

9. #9 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    rozebrałem Pc-eta, przeczyściłem go, powyjmowałem wszystkie podzespoły i podłączyłem z powrotem
    W moim przypadku wystarczyło wyczyścić sloty na RAM i wszystko było w porządku.

STOP gotowcom z Allegro

10. #10 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Lamka
    PC:
    PG: MSI -G31M3-F,
    Procek: Intel Core 2 Duo E7300, 2,66
    Zasilacz; Chieftec 450W
    DDR: GEIL 2gb 800
    DT: Segate 500GB
    Grafika: Gigabyte 9600GT 512mb
    LG
    tuner TV:WINFAST TV2000 XP Expert

To na pewno nie jest problem z windowsem, instalowałem windowsa z kilku płyt. Przeskanowałem obydwie kości pamięci osobno na dwóch slotach programem memtest86, program wykrył mnóstwo error-ów, pożyczyłem od znajomego pamięć, memtest ponownie wykrył ogromną ilość błędów ;/. To znaczy, że jest problem ze slotami w płycie głównej, czy problem może mieć inne podłoże ?

11. #11 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Starsza lamka
    Mnie się wydaje, że jest to wina RAMU. Sam miałem takie problemy, dokupiłem i już się nie pojawiało.

12. #12 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Lamka
    prawdopodobnie to wywalone kondensatory, w poniedziałek będę je wymieniał, jeżeli to będzie przyczyną moich problemów napiszę o tym ;) pozdro.

13. #13 Odp: Samoczynnie restartujący się Pc-et 
    Jeśli zepsute, to powinny mieć wybrzuszenia lub coś podobnego.

STOP gotowcom z Allegro