Witam. Mój problem polega na samoczynnym restartowaniu się komputera. Komputer jest postawiony na Windows 7 64, jakiś czas temu sam zaczął się restartować. Przed restartem pojawiał się niebieski ekran z napisami ( niebieskie pole pojawiało się dosłownie na chwilę, więc nie wiem co było na nim napisane, jedyne co udało mi się zaobserwować to na samym dole widniał napis „physical memory .......” w wykropkowanym miejscu trwało tak jakby ładowanie od 0 do 100.), po czym komputer się restartował. Po restarcie czasami windows się uruchomił, a czasami restartował przed załadowaniem systemu. Na początku komputer restartował się stosunkowo rzadko, z czasem to zjawisko się nasilało. Teraz rzadko kiedy windows się ładuję.
Kilkakrotnie usuwałem wszystkie partycje i formatowałem cały dysk ( podczas formatowania i instalacji komputer się nie restartował). Przy którejś próbie z kolei zainstalowałem Win XP, początkowo system działał poprawnie jednak po kilku godzinach pracy pojawił się ten sam problem, zaczął pojawiać się niebieski obraz, jednak komputer sam się już nie restartował ( pod postem zamieszczę zdjęcie pojawiającego się okna). Po kilku bezproduktywnych formatach rozebrałem Pc-eta, przeczyściłem go, powyjmowałem wszystkie podzespoły i podłączyłem z powrotem –bez rezultatu. Restartowałem również biosa jednak to również nie przyniosło żadnego efektu ;/. Nie wiem czy te rzeczy są powiązane, ale w momencie nasilenia się samoczynnego restartowania, bądź po ponownym włączeniu komputera, mój monitor przestał wykrywać, że jest podłączony do PC-eta, musiałem restartować PC-eta albo rozłączyć i ponownie podłączyć kabel zasilający albo kabel od komputera.
Nie mam pojęcia co jest grane z moim PC-etem, wszystkie znane mi metody walki z pojawiającym się niebieskim oknem wykorzystałem bez rezultatu, więc zwracam się do Was o pomoc. Z góry dziękuję za poświęcony czas i pomoc !. Pozdrawiam.