UWAGA
W związku z upgrade'em Forum Wiaderko do vB 4.x ewentualne błędy i nieprawidłowości proszę zgłaszać w tym temacie

Wątek: Brazylia wygrywa Ligę Światową!

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9
  1. #1 Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Junior Mod Awatar nie mam bana
    Brazylia wygrała po raz dziewiąty w swojej historii Ligę Światową. Dziś w wielkim finale podopieczni Bernando Rezende pokonali reprezentacje Rosji 3:1.

1 Set

Spotkanie finałowe tegorocznej edycji Ligi Światowej rozpoczęło się od wyrównanej gry z obu stron. Dobra gra w obronie i bloku siatkarzy Canarinhos pozwoliła im na objęcie dwupunktowej przewagi (8:6). Przy stanie (11:8) na boisku pojawił się Poltavskiy, który zmienił Biryukova. Od tego momentu Rosjanie zaczęli grać znacznie skuteczniej na kontrach. Po szczęśliwym ataku z krótkiej Rodrigo Brazylijczycy zeszli z dwupunktowym prowadzeniem na drugą przerwę techniczną (16:14). W końcówce pierwszej odsłony kapitalnie w polu serwisowym spisywał się Murilo. Po jego zagrywkach na tablicy wyników mieliśmy już pięciopunktowe prowadzenie zespołu z Ameryki Południowej (23:18).
    Rosjanie byli bliscy odebrania rywalom przewagi (24:22), ale ostatecznie partia inaugurująca mecz zakończyła się zwycięstwem Brazylijczyków (25:22).

2 Set

Set drugi podobnie jak partia poprzednia rozpoczął się od walki punkt za punkt (3:3). W tym fragmencie gry w ataku brylował Mikhaylov. Z jednym „oczkiem” przewagi na pierwszą przerwę techniczną zeszli siatkarze z Kraju Kawy (8:7). Po powrocie na parkiet rozgrywający reprezentacji Rosji, Sergey Grankin posyłał znacznie więcej piłek do swoich środkowych. Po udanym ataku z krótkiej Muserskiego Sborna objęła jednopunktowe prowadzenie (11:10). Z korzystnym wynikiem na drugą przerwę techniczna schodzili Rosjanie (16:15). W decydującej fazie seta ważne punkty blokiem zdobyli Dante Amaral oraz Rodrigao (22:19). Ostatni punkt z tej partii był dziełem Joao Paulo (25:22).

3 Set

Trzecia odsłona meczu rozpoczęła się po myśli dla podopiecznych Daniele Bagnoliego, którzy prowadzili różnicą czterech „oczek” na pierwszej przerwie technicznej (8:4). Po krótkiej przerwie Rosjanie zaczęli grać kapitalnie blokiem. Dwa punkty tym elementem siatkarskiego rzemiosła zdobył Mikhaylov (16:10). Bernando Rezende próbował ratować całą sytuacje zmianami, ale one również nie dawały pożądanego efektu. Autowa zagrywka Sidao zakończyła trzecią partię, którą Sborna zwyciężyła (25:16).\

4 Set

Czwartą partie obie reprezentacje rozpoczęły od udanych akcji. Wyraźnie zdeterminowani rosyjscy siatkarze objęli dwupunktowe prowadzenie (8:6). Chwilę później za sprawą skutecznych ataków Muserskiego i Mikhaylova Rosjanie prowadzili już (13:10). Brazylijczycy walczyli jednak o każdy punkt, natomiast siatkarze z Europy popełniali coraz więcej niewymuszonych błędów w przyjęciu i ataku. Minimalne lepsza na kolejnej przerwie technicznej była rosyjska drużyna. Przy stanie (18:16) trener Canarinhos poprosił o czas. Po udanym bloku Makarova Sborna prowadziła już różnicą czterech „oczek” (20:16). Brazylijczycy mozolnie odrabiali straty punktowe. Problemy ze skończeniem ataków miał Mikhaylov (21:21). Przy stanie (23:22) Bernando Rezende wprowadził na boisko swojego syna, Bruno oraz Joao Paulo. Autowa zagrywka Krasikova zakończyła całe spotkanie (25:23).

Rosja - Brazylia 1:3 (22:25, 22:25, 25:16, 23:25)

siatkowka.net
    To już się powoli zaczyna robić się nudne. Brazylijczycy nawet bez formy ogrywają wszystkich. Co będzie jak wróci Sergio i wszyscy będą w najwyższej dyspozycji ? Jeżeli chodzi o Dante, to chyba aktualnie najlepszy siatkarz globu...
    Wspominam ludzi, niektórzy nadal ze mną.
    Przyjaźń trwała jak impregnowane drewno!

2. #2 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    młodszy pro Awatar ElektrycznyOrzel
    Nie jest to nudne, gdyż grają piękną dla oka siatkówkę.
    Jeśli Ci pomogłem - przeczytaj to i stosuj się do wskazówek zawartych w tym tekście !

Na Forum Wiaderko w ramach wdzięczności obdarowujemy użytkownika właśnie gibonem.

3. #3 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Junior Mod Awatar nie mam bana
    Oglądałem wszystkie mecze tegorocznej LŚ, opuściłem tylko mecz z Argentyną i w żadnym Brazylijczycy nie błysnęli.
    Chyba, że mówisz o Brazylii sprzed roku ;)
    Wspominam ludzi, niektórzy nadal ze mną.
    Przyjaźń trwała jak impregnowane drewno!

4. #4 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    młodszy pro Awatar ElektrycznyOrzel
    Mnie tam podoba się każdy mecz Brazylijczyków.
    Jeśli Ci pomogłem - przeczytaj to i stosuj się do wskazówek zawartych w tym tekście !

Na Forum Wiaderko w ramach wdzięczności obdarowujemy użytkownika właśnie gibonem.

5. #5 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Spamer Awatar PyrTeeK
    Ja tam bym wolał żeby Rosja wygrała ;D liczyłem na to i czekał do 2wnocy :/ i dupa dlamnie dobrym finałem było by jak by się spotkały Rosja - Kuba :D

6. #6 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Lamka
    Cytat Zamieszczone przez nie mam bana Zobacz posta
    Oglądałem wszystkie mecze tegorocznej LŚ, opuściłem tylko mecz z Argentyną i w żadnym Brazylijczycy nie błysnęli.
    Chyba, że mówisz o Brazylii sprzed roku ;)
    Zgadzam śie z Tobą. Brazylia w tym roku nie gra takiej samej siatkówki jak przez ostatnie lata. Ale różnica między najlepszymi reprezentacjami świata i Brazylią jeszcze jest spora nawet jeśli Brazylijczycy grają tak, jak grają.

7. #7 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Starsza lamka Awatar [B]lade[R]
    No widzisz tak to jest ktoś musi być najlepszy na tym świecie sitaka-Brazylia Boks-Rosja itd,itp tak to jest..Ale ja tam lubię jak Brazylia gra nie ma duzo emocji(wiadomo ze Brazylia wygra) ale graja ładnie :D

8. #8 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Lamka Awatar maly_glod
    Brazylia gra piękną siatkówkę, bez względu na to czy grają mężczyźni czy kobiety ale wynik jest jak zwykle łatwy do przewidzenia.

9. #9 Odp: Brazylia wygrywa Ligę Światową! 
    Lamka
    Tak racja Brazylia gra bardzo ładną piłką , Brazylie to tylko mogą Francuzi ograć (;