Podczas piątkowej gali w Chicago obecny był Andrzej Gołota, który wraz z małżonką obserwował walkę Andrzeja Fonfary. Gołota podczas gali był w świetnym humorze. Polski pięściarz zdradził, że myśli o powrocie na ring.
W wolnym czasie przychodzę na walki, pocieszam wszystkich na około. Ciągnie mnie do boksu. Jeszcze troszkę trzeba poczekać (na mój powrót - przyp. red.). Jeszcze ze dwa miesiące. Myślę o tym – powiedział w wywiadzie dla FaktyChicago.com/Boxingnews.pl Andrzej Gołota.
Andrzej Gołota Polski w hali UIC Pavilion w Chicago obserwował walkę Andrzeja Fonfary. Polski pięściarz wagi półciężkiej pokonał przez nokaut w czwartej rundzie Rogera Cantrella (15-2) i tym samym został młodzieżowym mistrzem świata federacji WBC w wadze półciężkiej. Gala odbyła się w hali UIC Pavilion w Chicago.
Na początku kwietnia media podawały, że Gołota może powrócić na ring, by zmierzyć się z legendą światowego boksu, Evanderem Holyfieldem.
cały artykuł: Gołota o powrocie na ring: myślę o tym - Sport - WP.PL
hehe, Andrzej daj sobie spokój z boksem!
No niestety wielka nadzieja białych niema żadnych szans z Holyfieldem, z reszta chyba nigdy nie miał. Niech się lepiej za trenowanie następców weźmie.