Witam.
Mam pytanie, istnieje plugin, który działa na zasadzie, że o określonej godzinie wyłączona określony plugin? Dokładnie chodzi mi o wyłączenie deagsmapmanager na noc aby było normalne mapcycle.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
|
|
Witam.
Mam pytanie, istnieje plugin, który działa na zasadzie, że o określonej godzinie wyłączona określony plugin? Dokładnie chodzi mi o wyłączenie deagsmapmanager na noc aby było normalne mapcycle.
Z góry dzięki
Pozdrawiam
Możesz spróbować czegoś takiego, aczkolwiek nie wiem czy to zadziała :
Kod php:/* Plugin generated by AMXX-Studio */
#include <amxmodx>
#define PLUGIN "New Plug-In"
#define VERSION "1.0"
#define AUTHOR "author"
new mapcycle_on, mapcycle_off;
public plugin_init( )
{
register_plugin( PLUGIN, VERSION, AUTHOR );
mapcycle_on = register_cvar( "mapcycle_on", "22" ); // godzina włączenia mapcycle - 22:00
mapcycle_off = register_cvar( "mapcycle_off", "7" ); // godzina wyłączenia mapcycle - 7:00 rano
}
public plugin_cfg( )
{
new hour[ 3 ];
get_time( "%H", hour, 2 );
hour[ 0 ] = str_to_num( hour );
if( hour[ 0 ] >= get_pcvar_num( mapcycle_on ) && hour[ 0 ] <= get_pcvar_num( mapcycle_off ) )
{
pause( "ac", "deagsmapmanager.amxx" ); // wyłącz deagsmapmanager.amxx
}
}
public plugin_end( )
{
unpause( "ac", "deagsmapmanager.amxx" ); // włącz deagsmapmanager.amxx
}
Ostatnio edytowane przez Marcon ; 19-06-2011 o 11:47
Ogólnie to chodzi o to, że mam na serwerze deagsmapmanager z ustawionym cvarem na banowanie ostatnio granej mapy na 9 kolejnych. Wgrałem plugin Nocny i Dzienny Mapcycle i problem w tym, że w nocnym mapcycle mam 5 map, co koliduje z ustawionym cvarem na banowanie danej mapy na 9 kolejnych i potem nie ma co do vote wrzucić, jak wszystkie w nocy są zbanowane. Może łatwiejszy będzie plugin, który o danej godzinie będzie ładować inną wartość cvara?
Może to - http://forums.alliedmods.net/showthread.php?t=1263, dałoby rade ustawić aby od 22 do 8 wczytywał inną wartość cvara?
Ostatnio edytowane przez Areczkii ; 19-06-2011 o 18:39
Ja bym Ci proponował w CRONA po prostu dać taska na zmianę o określonej godzinie cvarów, ew. odpalenie pluginu podmieniającego pliki. To wszystko.
| « Info Ile Dostal AP | Szukam osoby, która pisze pluginy » |