Witam!
Tak jak w temacie gdzie mogę zakupić domenę bez zbędnych formalności chodzi mi między innymi o przychodzenie do domu jakichkolwiek faktur itp. rzeczy :)
PS. Tak apropo po co im te wszystkie nasze dane włącznie z PESELEM ?;/
|
|
Witam!
Tak jak w temacie gdzie mogę zakupić domenę bez zbędnych formalności chodzi mi między innymi o przychodzenie do domu jakichkolwiek faktur itp. rzeczy :)
PS. Tak apropo po co im te wszystkie nasze dane włącznie z PESELEM ?;/
właśnie mnie też to zastanawia, wszędzie jest pełno pól do wypełnienia typu NIP PESEL itp
to jest chyba przystosowane pod firmy i dlatego
Ja mam domenę w masternet i żadna faktura do domu mi nie przyszła.
Co do niektórych danych to nie trzeba ich podawać. Oni potrzebują waszego imienia, nazwiska, adresu i jakiegoś kontaktu do was (e-mail, numer telefonu).Faktury VAT oryginalne wysyłane są domyślnie pocztą polską dla Abonenta konta Klienta firmowego, dla prywatnego na wyraźną prośbę
Poszukajcie regulaminu, tam powinno być wszystko napisane.
Po co pesel? po co dane? a po to ze jak by strona służyła do nielegalnych rzeczy żeby nie mieli problemu z namierzeniem, a po 2 to tak jak by umowa sprzedaży, nie wystawiają paragonów tylko faktury. No i co to takiego strasznego jak faktury przyjdzie poczta?

ja kupilem domenke z nazwa.pl to po tygodniu przyszla faktura i potwierdzenie wiec nie wiem co w tym strasznego. zamow w nazwa.pl na rok za 12.08zl
No też o tym myśle i tutaj nie chodzi i rodziców... bo oni mało co kumają ocb. w internecie więc z nimi nie będzie problemu tylko tak byłem ciekawy czy nie dało by się bez tech wszystkich zamieszań no bo po "cholerke" ma ta faktura a domu ja ja i tak faktur nie kumam :D
tam jest wszystko ładnie i czytelnie, dane firmy itd i tylko domena - koszt netto - podatek - koszt brutto, masz jedna pozycje (chyba ze kupisz wiecej) a po spotem sumę łączna (czyli jak kupiłeś więcej to masz z sumowana kwotę jaka zapłaciłeś :P) jak znajdę gdzieś te faktury to Ci mogę zrobić skana.

Byłbym wdzięczny....
Aha i tak tylko te fakturę będę mógł później wywalić do szafki i nigdy jej nie otwierać ? :D
Oni MUSZĄ wystawić dokument sprzedaży, więc nie dziwcie się że wam przysyłają faktury. A nawet jak zaznaczycie że nie nie chcecie fsaktury to oni i tak muszą ją sobie wydrukować i trzymać w swoim archiwum.
A jeśli chodzi o dane osobowe, to nie należy sie temu dziwić. Nie wiem czy ktoś z Was kiedyś robił cesję domeny ? Domeny na ogół nie da się łatwo przetransferować od jednego użytkownika do drugiegi. Z tym są całe korowody - wypełnianie formulaży, skanowanie dokumentów toższamości, podpisy. Oni po prostu muszą mieć podstawę do zidentyfikowania właściciela domeny. Dlatego też ODRADZAM podawanie fałszywych/wymyślonych danych.
Jeżeli nie chcesz aby faktura do ciebie przyszła do kup na [url]http://domenyluka.waw.pl/[/ulr]
| « [Współpraca] Strona Muzyczna | Robię strony na .xaa.pl lub na .ugu.pl i wiele więcej ! » |