WITaM!
Chciałbym zrobić nową stronę internetową, tylko nie wiem jak się do tego zabrać...
.
Pewnie takich tematów jest dużo, ale ja nie mam pojęcia o tworzeniu stron..
POMÓŻCIE (będę stawiał gibony
)
|
|
WITaM!
Chciałbym zrobić nową stronę internetową, tylko nie wiem jak się do tego zabrać...
.
Pewnie takich tematów jest dużo, ale ja nie mam pojęcia o tworzeniu stron..
POMÓŻCIE (będę stawiał gibony
)
no to wchodzisz na boo.pl
uczysz sie html i css
i zwykła stronę juz robisz bardziej rozbudowana to jeszcze JS, AJAX, PHP, MYSQL :P
Ostatnio edytowane przez Major ; 30-12-2008 o 16:34

Języki ...
JS-JavaScript JavaScript - Wikipedia, wolna encyklopedia
AJAX- http://pl.wikipedia.org/wiki/AJAX
PHP- http://pl.wikipedia.org/wiki/PHP
MYSQL- http://pl.wikipedia.org/wiki/Mysql
Tu masz bardziej i mniej zrozumiale wytłumaczone.
Imo najpierw naucz się HTLM-a tak jak to pisał major a później dopiero bierz się za te które wymienił później
Widze że Jesteś Bardzo początkujący no to tak...
Podam Ci Opis Jaki mi Dał Major
Opis
No a jesli nie chcesz płacić no to yoyo.pl :):):):)
A jęsli chcesz Szablon sobie Stworzyć to pisz na gg: 13035447
ja wogóle tego nie ogarniam :P:P:P:P
a jakiego programu używacie?
mogę wam polecić program HateML Pro 1.1 Build 05 - Download - INSTALKI.pl aktualnie go używam i jestem zadowolony, koloryzuje składnie dla rożnych języków, mi sie podoba, a tak jak sie patrzyłem to ma tez dużo funkcji dla początkujących ma wbudowanych kilkanaście przykładowych skryptów wraz z kursem HTML, (opisane funkcje na stronie którą podałem wyżej) ale nie wszystkie sprawdzałem bo mi nie sa potrzebne, program potrafi uruchomić skrypty php co mi sie podoba koloryzuje składnie i to mi wystarcza, jest po polsku wiec łatwo wam będzie go opanować jak dla początkujących to jest chyba idealny tak jak i dla bardziej zaawansowanych

ja tez sie na tym wogole nie znalem i zaczalem od robienia stron na serwisach gdzie nie jest potrzebna znajomosc zadnego jezyka np.
bezpłatna strona
tam tworzysz swoja stronke w ciagu 10 min a jak bardziej rozbudowana to 2godz (nie ma FTP)
jak juz opanujesz caly ten serwis i zalapiesz mniej wiecej o co chodzi to zabierz sie za strony na serwisach typu YoYo.pl - Najlepszy darmowy hosting w Polsce
tam oprogramowanie strony jest instalowane automatycznie(tzn wybierasz jakie oprogramowanie ma byc zainstalowane) a ty tylko zmieniasz szablony,potem pociecie strony itp itd (tutaj mozesz sie juz pobawic FTP i mozesz zrobic z ta strona co tylko chcesz
gdy opanujesz yoyo.pl zabierz sie za napisanie wlasnej strony,stylu,szablonu i tym podobnych
proponuje zaczac od jezyka HTML,PHP
potem jscript
potem flash
reszta to juz wedlug wlasnego uznania
Ostatnio edytowane przez SS|Stay Sharp ; 30-12-2008 o 20:53
co dalej?
rozwiązujcie to
źle zestawienieproponuje zaczac od jezyka HTML,PHP
potem jscript
potem flash
html i css na sam początek, później to jak ktoś chce
php to sobie zostaw na później
SS|Stay Sharp zly pomysł instalowanie cmsow i ich edycja nie mając pojęcia o podstawach htmla, wiadome każdy by chciał od razu robić super strony moje pierwsze strony wyglądało jakoś tak Moja strona i powoli czytałem co zrobić żeby zmienić wygląd tego textu, dodać jakiś obrazek, zmienić wysokość obrazka, ułożyć to jakoś na stronie, i to jest chyba najlepsza metoda na naukę tego.

tak wiem ale narazie patrze co wogóle można zrobić :p
jak sie chcesz nauczyc robic strony to nie korzystaj z stron na ktorych trzeba tylko wypelnic tresc, jak juz chcesz sie bawic z szablonami to wpisz w google szablony xhtml/css i sciagnij jakis wypelnij trescia, zmien wyglad linkow etc.

| « Wgranie Webspell'a | Intro przed wejscie na strone? » |