Wie ktoś może jak wyłączyć akceleracje na win7, ale już ze strony pulpitu a nie w samym steam?
|
|
Wie ktoś może jak wyłączyć akceleracje na win7, ale już ze strony pulpitu a nie w samym steam?
Panel Sterowania/Centrum ułatwień dostępu/Ułatw korzystanie z myszy/Konfiguruj funkcje klawiszy myszy
i tam masz szybkość wskaźnika, ustaw maksymalnie w lewo(małe) i nie powinno być w ogóle akceleracji.
oczywiście najlepiej w ustawieniach samej myszki wyłączyć Zwiększenie precyzji wskaźnika.
Jeśli masz jakieś oprogramowanie firmowe od myszki to w nim też powinna być opcja wyłączenia akceleracji.
Możesz jeszcze w opcjach uruchomiania cs'a (albo we właściwościach skrótu do gry) dopisać:
-noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd
np.:
"C:\Program Files (x86)\Steam\Steam.exe" -applaunch 10 -noforcemparms -noforcemaccel -noforcemspd
Powinno pomóc.
PS. Chociaż w moim przypadku (win 7 + razer lachesis), pomimo wyłączenia akceleracji w windowsie 7, w ustawieniach myszki i w oprogramowaniu firmowym to nadal muszę dopisywać te te trzy parametry do opcji uruchamiania gry, bo inaczej nadal mam akcelerację w grze i nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak jest, ale np w samym windowsie nie mam już tej akceleracji tylko w grze się pojawia nie wiadomo skąd... Moim zdaniem powinno wystarczyć zrobienie wszystkiego co napisałem oprócz dopisywania tych parametrów, ale u mnie to nie pomaga :/. Jakby wiedział ktoś dlaczego to słucham propozycji.
Pozdrawiam
Shonsu
Dzięki, :*
Tak jak już pisałem w innym temacie wszystko to miałem oprócz tego, ale jednak w niektórych momentach czułem, że to nie do końca to.
Zrobiłem to co powiedziałeś jako pierwsze i jest już super thx
| « zte 852 a windows 7 | [Pomocy]Nie moge znalesc Sterownikow do Karty 3D » |