Filmik dość stary, ale warto sobie przypomnieć w jakim matrixie żyjemy i jakich krwiopijców utrzymujemy ;)
1 part (resztę łatwo znaleźć):
Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda.
George Orwell
|
|
Filmik dość stary, ale warto sobie przypomnieć w jakim matrixie żyjemy i jakich krwiopijców utrzymujemy ;)
1 part (resztę łatwo znaleźć):
Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda.
George Orwell

obejrzałem w całości - na polskich polityków liczyć nie można.
dlatego również nie szkoda mi było wysoko postawionych polityków, którzy zginęli w Smoleńsku.
Nie do końca zgodzę się z przedmówcą. Na polityków można liczyć, oczywiście nie na wszystkich lecz są osoby, na których na prawdę można polegać. Wybieramy tych, którzy wydają nam się godni zaufania.
Do polityki ciągnie 'wszystkich' bo to pieniądze i władza, któż z Nas nie chce być bogaty, któż z Nas nie chciałby rządzić ? Są ludzie, którzy chcą wykorzystać politykę, nasz kraj do swoich interesów, ale są na szczęście osoby, którym się to nie podoba.
grądziu jakbyś był tak miły i wskazał tych "dobrych" polityków - będę wdzięczny :)
Wg mnie i tak już wszystko jest ustawione... demokracja jest tylko z definicji, a przy "korytku" ci, którzy mają "układy" - coś za coś...
Dokladnie tak jak Pan w filmie powiedzial - samokuje ci kielbasa ale nie chcesz wiedziec jak sie nia robi - a raczej nie powinienes wiedziec. I tak samo jest z polityka. Dobrze smakuje ale nie wiedz jak sie nia robi.
| « Dlaczego marihuana jest nielegalna? Bill Hicks - Prawda o marihuanie | 1040 lat więźienia?! » |